Ministar Ostojić: Čakovečka bolnica je pozitivan primjer

Objavljeno: 25.01.2012. 17:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U službenom posjetu Županijskoj bolnici Čakovec boravio je ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je tom prilikom da je čakovečka bolnica pozitivan primjer funkcioniranja u Hrvatskoj.

Ministra Ostojića sa situacijom u međimurskom zdravstvu i planiranim investicijama upoznali su župan Međimurske županije Ivan Perhoč, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, zamjenik župana Matija Posavec, saborski zastupnici s područja Međimurja, gradonačelnik Grada Čakovca Branko Šalamon te pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i nacionalne manjine Lidija Bijelić.

Posebno su istaknuli problem limita čakovečke Županijske bolnice, potrebe za medicinskom opremom, posebice CT-om te potrebu za izgradnjom nove zgrade Doma zdravlja Čakovec.

Ministar Ostojić složio se sa planom gradnje novog Doma zdravlja te je predložio model sufinanciranja po kojem je izgrađen novi bolnički paviljon.

Također, najavio je i nabavku dva ultrazvuka, jedan za potrebe kardiologije, a drugi za radiologiju. To je obrazložio listama čekanja, jer se kod nas za te usluge čega duže od državnog prosjeka.

Što se tiče nabavke CT-uređaja, ministar je istaknuo da u obzir treba uzeti činjenicu da takav uređaj ima i jedna klinika u Čakovcu koja je u sustavu HZZO-a te varaždinska bolnica.

Kako se on zalaže za regionalni pristup zdravstvu, smatra nepotrebnim postojanje nekoliko istih uređaja na udaljenosti od 15 kilometara.

- Sjever Hrvatske sigurno će dobiti jedan CT uređaj i jednu magnetsku rezonancu. Na vama je da odlučite što vam je potrebnije
- rekao je ministar te obećao i potporu u opremanju novouređene Jedinice intenzivnog liječenja.

- Čakovečku sam bolnicu u prethodnih nekoliko mjeseci često isticao kao pozitivni primjer funkcioniranja, jer se čak 80 posto pacijenata s područja Međimurja liječi u njoj. To je europski prosjek i sve bi ostale hrvatske bolnice trebale tako funkcionirati – naglasio je ministar.

Nakon sastanka, ministar je u pratnji županijskih dužnosnika i ravnatelja zdravstvenih ustanova obišao kompleks zdravstvenih ustanova u Čakovcu.

Komentari