Ministarstvo odobrilo čak šest novih programa u varaždinskim srednjim školama

Objavljeno: 01.06.2012. 08:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović donio je Odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2012./2013. Odlukom se, među ostalim, utvrđuju broj mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola te rokovi upisa.

Važno je istaknuti kako su svi predloženi novi programi iz Varaždinske županije prihvaćeni, pa će tako osmaši ove godine moći upisati eksperimentalni program Tehničke gimnazije u Elektrostrojarskoj školi Varaždin te eksperimentalne programe Ekonomske i Turističke gimnazije u Gospodarskoj školi Varaždin, kao i program dentalnog asistenta u Medicinskoj školi, arhitektonskog tehničara (program uz skupinu predmeta na stranom jeziku) u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, tehničara za logistiku i špediciju (dvojezična nastava) te automehatroničara – JMO u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Inače, ove godine u 1. razredu srednjih škola ima mjesta za 55.790 učenika u 2.223 razredna odjela. Od toga, 53.474 mjesta je u javnim školama.

Kao i prijašnjih godina učenici će se u prvi razred upisivati u dva roka: ljetnom i jesenskom. Ljetni upisni rok sastoji se od dva kruga.

Prvi traje od 2. do 5. srpnja, a drugi od 9. do 11. srpnja. Jesenski upisni rok počinje 20. kolovoza i traje do 22 kolovoza.

Komentari