Mjesec hrvatske knjige: Knjižnice besplatno upisuju nove korisnike

Objavljeno: 13.10.2012. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Mjesec hrvatske knjige i ove će godine obilježiti varaždinska, ludbreška, ivanečka i lepoglavska knjižnica. Pripremili su raznolik program, a zajedničko je svima da imaju besplatan upis za nove korisnike.

Središnja tema ove je godine Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, pa u varaždinskoj knjižnici manifestaciju otvaraju predavanjem - Knjižnica Franjevačkog samostana u Varaždinu, a uz projekciju će o njoj govoriti fra Vatroslav Frkin i gvardijan fra Lucije Jagec.

Na odjelu za odrasle bit će otvorena i prigodna izložba, a program se nastavlja 25. listopada predstavljanjem knjige Učitelj učitelja, Dragutina Rosandića, koji je dio radnog vijeka proveo u Varaždinu, pa je s veseljem pristao knjigu predstaviti varaždinskoj publici.

U studijskoj će čitaonici biti podijeljene nagrade Katarina Patačić u suorganizaciji Varaždinskog književnog društva, a nagrade će u četvrtak, 15. studenog dobiti i najčitatelji varaždinske knjižnice.
Predškolci besplatno

- U programu je i predstavljanje knjige Nikice Petraka, ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo Vladimir Nazor, a u programu sudjeluju akademici Tonko Maroević i Pavao Pavličić - kaže ravnatelj varaždinske knjižnice Mario Šoštarić.

Dodaje da će i ove godine u suradnji s Gradom Varaždinom po deset srednjoškolaca iz svih varaždinskih škola dobiti besplatnu članarinu, kao i svi učenici prvih razreda osnovnih škola.

Besplatan upis za predškolce imaju u lepoglavskoj knjižnici, a u ivanečkoj akciju – Vratimo zaboravljene knjige bez naplate zakasnine.

U ivanečkoj knjižnici će održati tradicionalni recital Ivanečki pjesnički krug svome gradu, a bit će predstavljena i knjiga Franje Martineza Oko naše gore Ivanščice.

Atraktivan program pripremili su u ludbreškoj knjižnici, a otvaraju ga Grofovskim čitanjem u perivoju dvorca Batthyany u utorak i srijedu, 16. i 17. listopada od 9 do 12 sati.

U ludbreškoj knjižnici je priča za najmlađe - Kako je Petit pobjegao na Mjesec Marine Krpan Smiljanec u utorak, 23. listopada u 10 sati upotpunjena i kreativnom radionicom.

Zanimljiv je i multimedijalni projekt Gregory Peck Ilije Matića iz Županje, koji će Ludbrežanima predstaviti tog slavnog glumca, u petak, 2. studenog.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU

Komentari