Mjesni odbor Viletinec-Vulišinec od Lepoglave dobio trimer

Objavljeno: 14.09.2014. 13:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić uručio je još jedan trimer za košnju trave jednom od gradskih mjesnih odbora, koji će se koristiti za uređivanje javnih površina u mjesnim odborima, najčešće sportskih igrališta.

Nakon Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi i Žarovnce, kojoj je Grad poklonio kosilicu, na red je došao Mjesni odbor Viletinec-Vulišinec.

- Pratimo rad mjesnih odbora i shodno njihovim aktivnostima i angažmanu poklanjamo im alat kojim će sami, ne čekajući druge da to učine, urediti prostor u kojem žive. Upravo su inicijativa i svijest građana koji uređuju svoj okoliš primjer kako treba djelovati i poticati razvoj sredine u kojoj se živi. Grad pri tome pomaže u velikoj mjeri, ne samo velikim ulaganjima u izgradnju društveno – sportske infrastrukture, već i na ovakav način – kupnjom alata kojim će se izgrađena infrastruktura održavati – rekao je gradonačelnik Škavrić predajući u nazočnosti svog zamjenika Hrvoja Kovača trimer predstavnicima Mjesnog odbora Viletinec-Vulišinec.

Trimer će građani koristiti i za uređenje drugih javnih površina ne čekajući da za to budu angažirane specijalizirane tvrtke koje taj posao naplaćuju. Na taj način građani štede sredstva gradskog proračuna, pojasnio je gradonačelnik Škvarić, najavivši kako će Grad pomoći u nastavku uređenja društvenog prostora u kojem je upriličena primopredaja trimera za košnju trave.

- Kad smo krenuli u izgradnju igrališta i pratećeg društvenog objekta na ovom je prostoru bila bara. Danas je tu igralište, a uz njega igrala za djecu i objekt koji ćemo dodatno urediti kako bi ga građani Mjesnog odbora odbora Viletinec-Vulišinec mogli koristiti tijekom cijele godine – zaključio je Škvarić, i zahvalio građanima na angažmanu pri uređenju i održavanju okoliša na području svog mjesnog odbora.

Komentari