Mještani Zbelave radi prepumpne stanice strahuju od zagađenja

Objavljeno: 30.08.2012. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin.hr

Mještane Zbelave brine što se radovi na kanalizacijskom sustavu i prepumpnoj stanici odvijaju na zaštićenom području uz potoke Zbel i Čunica, bez njihovog znanja.

Zašto nismo bili obaviješteni, zašto je promijenjena trasa kanalizacijskog sustava, kako će se odvajati oborinske od sanitarnih voda, što će biti s našim potocima Zbel i Čunica, hoćemo li i dalje biti slijepo crijevo grada Varaždina – tek su neka od pitanja koja su mještani Zbelave postavili u utorak na zboru građana.

Naime, tridesetak mještana okupilo se na zboru kako bi dobili odgovore vezane uz izgradnju prepumpne stanice u ovom prigradskom naselju.

- Bilo nam je rečeno kako će se graditi samo prepumpna stanica, a sada vidimo da su radovi intenzivirani, iskopani su novi kanali, stari se produbljuju, pa smo sazvali sastanak s predstavnicima Grada i izvođača radova, kako bismo doznali što se točno gradi – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Zbelava Darko Labaš.

Mještani Zbelave na posebnom su oprezu stoga što se radovi odvijaju na zaštićenom području, brine ih moguće zagađenje i strahuju za krajobraz uz vodotok Zbela i Čunice.

Sve dozvole pribavljene

Mještanima se na skupu obratio gradski pročelnik za komunal Vlado Vlašić koji je istaknuo kako Grad sada rješava problem kanalizacije u prigradskim naseljima o kojem se govori godinama, pa će završetkom radova i Zbelava dobiti infrastrukturu primjerenu gradskom području.

Riječ je o sveobuhvatnom projektu na čitavom prstenu oko Varaždina kojim će se riješiti vodoopskrba i odvodnja, a izgradnja prepumpne stanice za kanalizaciju tek je dio radova u ovom projektu.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku.

Komentari