Mladi kajakaši Varteksa na pripremama za juniorsko EP u spustu i sprintu

Objavljeno: 23.07.2012. 08:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Članovi kajak kanu kluba Varteks nastupili su od četvrtka do nedjelje na pripremama juniorske reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo u spustu i sprintu koje će se održati na rijeci Soči na umjetnoj stazi Solkan kod Nove Gorice u Sloveniji.

U sklopu priprema u nedjelju su nastupili na izbornim natjecanjima za sastav reprezentacije Slovenije u spustu i sprintu za juniore na kojem je nastupilo 59 posada iz Slovenije, Belgije i Hrvatske.

U klasičnom spustu na stazi dužine 4 kilometra sa startom u Solkanu, a ciljem u Gorici u Italiji, u konkurenciji kajaka jednosjeda najbolji rezultat postigao je David Rožmarić koji se plasirao na 6. mjesto, Damian Kukec zauzeo je 14. mjesto, a u kategoriji juniorki Mia Fadiga natjecanje je završila na 7. mjestu.

Održano je i natjecanje u sprintu na stazi dužine 300 metara gdje su varaždinski natjecatelji poboljšali svoje rezultate pa se David Rožmarić plasirao na 4. mjesto, Damian Kukec je bio 13., a u kategoriji juniorki Mia Fadiga je zauzela 5. mjesto.

Ovo natjecanje bila je odlična provjera za Europsko prvenstvo na kojem će nastupiti četvoro natjecatelja Kajak kanu kluba Varteks, kod juniora David Rožmarić, Antonio Hiržin i Damian Kukec, a  u kategoriji juniorki Mia Fadiga.

Komentari