Mladi Varaždinske biskupije kreću put Siska u 17 autobusa

Objavljeno: 03.05.2012. 19:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Bitno.net

Na susretu  hrvatske katoličke mladeži koji se održava 5. i 6. svibnja u Sisku i Sisačkoj biskupiji pod geslom "U svjetlosti hodimo"  sudjelovat će i 874 mladih iz Varaždinske biskupije koji na put kreću organiziranim prijevozom u 17 autobusa.

Prema najavljenom okvirnom programu, u subotu 5. svibnja u Sisku program dobrodošlice bit će od 9 do 13 sati. Od ranojutarnjih sati autobuse će dočekivati volonteri i prometna policija te ih usmjeravati na prethodno određena parkirališta, piše Biskupija-varazdinska.hr.

Mladima i svim hodočasnicima bit će ponuđen bogat kulturni sadržaj u kojem će oni moći upoznati grad Sisak i Sisačku biskupiju. Bit će otvoreni svi muzeji, galerije i crkve.

U 13 sati započinje okupljanje ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa i formiranje procesije.

Prigodni glazbeno-scenski i duhovni program, u slavljeničkom i molitvenom ozračju započinje u 15 sati ispred crkve Sv. Kvirina. Program će animirati Biskupijski zbor mladih i mladi s područja Biskupije.

Središnji događaj susreta, svečano misno slavlje počinje u 18 sati. Predvodi ga zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s hrvatskim nad/biskupima i svećenicima. Propovijeda predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Za nedjelju 6. svibnja predviđeni su druženje s obiteljima i mladima po župama Sisačke biskupije, sudjelovanje na župnoj misi, program predstavljanja gostiju i domaćina i zajednički ručak.

Hodočasnicima će biti ponuđen i prigodni program sa znamenitostima koje mogu posjetiti tijekom susreta u Sisku i prilikom dolaska na susret i odlaska s njega na području cijele Sisačke biskupije.

 

Komentari