Mladi volonteri pomagali djeci s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 01.03.2012. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Jedan od triju ciklusa inicijative mladih "Dobro biram – volontiram" Udruge Zora iz Čakovca proveden je u Dnevnom boravku djece s teškoćama u razvoju "Dr. Antun Bogdan" Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu.

Spomenuta inicijativa provodi se u sklopu Europskog programa "Mladi na djelu", a trajat će  do 31. ožujka.

U sklopu ove inicijative organizirane su različite aktivnosti kojima se želi potaknuti mlade na volontiranje, omogućiti im da se priključe kroz izravne volonterske i javne akcije piše biskupija-varazdinska.hr

Time m je pružena prilika da kroz volontiranje razviju osobne potencijale, poboljšaju izglede za zapošljavanje, smanje predrasude i stereotipe te najvažnije – da nekome pomognu.

Inače, osim u Dnevnom boravku djece, mladi su volontirali i na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i u azilu Udruge za napuštene životinje "Prijatelji".

Zbog svoje otvorenosti i srdačnosti u radu s volonterima, Dnevni boravak "Dr. Antun Bogdan" rado je prihvatio mlade da se okušaju u volontiranju u njihovoj ustanovi.

Prva volonterska akcija u Dnevnom boravku djece održana je 23. siječnja, druga 14. veljače, a treća 22. veljače u vremenu od 10 do 11 sati, a odazvalo se 26 volontera.

Komentari