U "trileru" protiv Novog Marofa, MNK Fotex do naslov državnog prvaka

Objavljeno: 22.04.2012. 18:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Pomalo iznenađujuće, a svakako vrlo pohvalno za dva kluba iz varaždinske regije, u finalu kadetskog prvenstva našli su se MNK Fotex Palatin i MNK Novi Marof. Nedjeljno finale donijelo je veliku dramu, u kojoj su Nedeljančani dostigli veliku prednost Novomarofčana i tek nakon 11. serije kaznenih udaraca  stigli do naslova.

Do finala su obje ekipe došle uvjerljivo, Nedeljančani pobjedama nad Potpićanom i Murterom, a Novi Marof nakon slavlja u čak tri utakmice. Prvo su pobijedili domaćina MNK Kastav, a potom i momčadi Bonita Aureus Sara te Split. Već i ranije, pobjedama nad snažnim zagrebačkim ekipama, u finalu regije, Nedeljanec i Novi Marof napravili su veliku stvar.

Nedeljančani su bili papirnati favoriti, a i u finalu regije su pobijedili Novomarofčane. Međutim, ekipa iz Novog Marofa, ušla je u susret vrlo koncentrirano i angažirano. S dva gola Spasića poveli su 2:0, a potom je na 3:0 povećao Cvek. Jelenski zove time-out, ali omdah potom, već u 7. minuti ekipa koju vodi Dragutin Đakmanec, vodila je tako 4:0, a gol, je postigao Kuhta. Nedeljanec je smanjio preko Marciuša, ali je za Marof još jednom pogodio Spasić za vodstvo 5:1 na odmoru.

U nastavku Fotexovci bacaju sve karte u napad, a Novi Marof se uglavnom orijentira na branjenje vlastitog gola. Nedeljančani uspijevaju smanjiti na 5:3, zahvaljujući dvama golovima Postonjskog u 18. i 19. minuti.

Tri minute prije kraja susreta trener Jelenski vuče i posljednji potez te vadi iz igra vratara i s čovjekom više u polju pokušava napraviti čudo. Junak finala postaje Marko Rog, koji je u pretposljednjoj minuti smanjio na 5:4, a potom u posljednjoj i na 5:5.

Kroz kaznene udarce, nakon čak 11 serija, Nedeljančani su na kraju bili uspješniji te se 9:8 stigli do velikog naslova državnih prvaka u malom nogometu.

Ovim finalom, i Novomarogčani i Nedeljančani potvrdili su da spadaju u sam vrh domaćeg futsala, gdje ćemo ih očito gledati i sljedećih godina. Finale je uz malo sreće pripalo Nedeljančanima, koji će to znati i proslaviti. Dolazak je oko 20 sati u Nedeljanec, a sprema se prava velika fešta, za "male prvaka" iz Fotex Palatina.

Fotex Palatin - Novi Marof (9:8 sedmerci) 5:5 (1:5)

MNK Fotex Palatin. Kranjčec, Slunjski, Mešnjak, Tudjan, Bogović, Marcuš, Rog (c), Borak, Pozder, Postonjski

MNK Novi Marof - Kišak, Miklobušec, Žugec, Harmicar, Broz, Miklobušec, Cvek, Spasić, Kuhta

Tijek utakmice: 2 .min - 0:1 Spasić, 5 min - 0:2 Spasić, 6 min - 0:3 Cvek, 6min -timeout Fotex Palatin, 6min - 0:4 Kuhta, 7min - 1:4 Marciuš, 10min - 1:5 Spasić, 13min - 2:5 Postonjski. KRAJ PRVOG POLUVREMENA. 18min - 3:5 Postonjski, 19min - timeout Novi Marof, 27min - timeout Fotex, 29min - 4:5 Rog, 29min - 5:5 Rog.

Komentari