Mnoštvo streličara na varaždinskom Božićnom turniru

Objavljeno: 20.12.2011. 13:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Varaždinski Božićni turnir, ujedno posljednji turnir u kalendaru Hrvatskog streličarskog saveza održan je prošlog vikenda u varaždinskoj Areni. Jedan od najmasovnijih dvoranskih turnira ovakve vrste doživio je 19. izdanje, a pobjedu u gađanju iz složenog luka odnijeli su Mario Vavro i europska prvakinja Ivana Buden, dok su prva mjesta u gađanju iz zakrivljenog luk odnijeli Krešimir Štrukelj i Najka Tomat...

Turnir je organiziran od strane Streličarskog kluba Cekin, a i ove se godine odazvao velik broj  natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Snage su odmijerili juniori i seniori iz 34 kluba, a pucali su iz složenog i zakrivljenog luka.

Seniorski dio protekao je više u revijalnijem tonu, a pobjedu u gađanju iz složenog luka odnijeli su Mario Vavro s pogođena 583 kruga, dok je kod ženske konkurencije prvo mjesto osvojila europska prvakinja Ivana Buden s 558 pogođena kruga.

U konkurenciji seniora u gađanja iz zakrivljenog luka nabolji je bio Krešimir Štrukelj iz čakovečke Katarine Zrinski s 571 pogođenim krugom, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Najka Tomat iz Škofje Loke s 509 krugova.

Za razliku od seniora koji su bili opušteniji, juniori su lovili  normu za Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Las Vegasu.

Uz članicu Frankopanskih streličari Maju Orlić, te Tamaru Brlek iz SK Grofovi Konjski, kandidatkinja za odlazak u Las Vegas je i mlada streličarka iz Novog Marofa Dora Oštrek.

Konačna lista putnika za Las Vegas bit će objavljena do 30.12. ove godine, a potencijalni član juniorske reprezentacije na tom natjecanju je i Domagoj Buden iz zagrebačkog Agrama.

Bacač koplja među streličarima

Među sudionicima 19. božićnog turnira bio je i dvostruki  olimpijac i višestruki rekorder Hrvatske, doduše u jednom drugom sportu. Koplje je Mustapić zamijenio lukom i strijelom, a njegovi  kolege kažu da mu jako dobro ide.





Komentari