Mons. Antun Perčić blagoslovio novi križ u Vidovcu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.10.2013. 17:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Općina Vidovec

U nedjelju 20. listopada u dijelu Vidovca koji žitelji općine nazivaju Novo Selo ili Novi Vidovec kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, u nazočnosti vidovečkog župnika i kapelana, te načelnika općine blagoslovio je novoizrađeni križ.

Uz veliki broj mještana iz tog dijela naselja blagoslovu su nazočili i mještani cijele Župe Vidovec. Ovo je jedno od većih mjesta u općini koje do sada nije imalo prepoznatljivi simbol pripadnosti žitelja katoličkoj vjeri.

Zahvaljujućiobitelji Šafar koja je darovala zemljište, dugogodišnji san žitelja je ostvaren. Uz financijsku pomoć Općine Vidovec s oko 25 000 kuna financirana je izrada križa, projektna dokumentacija za ishođenje suglasnosti za postavljanje križa te uređen prilaz. Sredstva su osigurali i sami žitelji te Župa Vidovec uz nesebičnu pomoć i domaćih obrtnika.

Obnavljanje i izgradnja sakralnih objekata posebno se intenzivirala zadnjih nekoliko godina, a prema riječima načelnika Hranića, u planu je uskoro i obnova kapele na groblju, te raspela u samom centru Vidovca koje je ujedno i najstariji spomenik kulture na području općine.

Komentari