Mons. Mrzljak blagoslovio bakrorez s likom Ivana Pavla II. na crkvi u Vinici

Objavljeno: 13.05.2014. 07:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak blagoslovio je u subotu 10. svibnja na pročelju župne crkve sv. Marka ev. u Vinici bakrorez s likom svetog pape Ivana Pavla II., umjetničko djelo varaždinskog kipara i slikara Ladislava Gradečaka.

Papin lik, koji svojom rukom pozdravlja i blagoslivlja vjernički puk na pohodu u crkvu, postavljen je u prigodi proglašenja pape Ivana Pavla II. svetim.

Kako je na svečanosti blagoslova istaknuo domaći župnik i dekan preč. Valent Posavec, ovaj umjetnički reljef postavljen je na trajan spomen i u zahvalu papi, velikom prijatelju Hrvata osobito u njihovim najtežim vremenima, papi koji je prije svih drugih priznao samostalnu državu Hrvatsku, koji je u tri navrata pohodio Hrvate te papi prijatelju svih obitelji i mladih.

Zahvalio je biskupu Mrzljaku na blagoslovu te uputio zahvalu i predstojniku biskupijskog Ureda za sakralnu arhitekturu vlč. dr. Mariju Kopjaru na stručnim savjetima u postavljanju djela. Župnik je poseban pozdrav uputio nazočnom umjetniku Gradečaku te viničkoj mladeži koja se okupila na primanju sakramenta svete potvrde.

Komentari