Muzej oldtimera i novi restoran poboljšavaju turističku ponudu Međimurja

Objavljeno: 27.07.2012. 13:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Međimurje je od četvrtka bogatije za dvije institucije koje bi trebale poboljšati turističku ponudu tog kraja. Naime, u Malom Mihaljevcu otvoren je OPG Juras u čijem se sklopu nalazi restoran Kneja, a u Selnici Muzej oldtimera Šardi. Oba ova objekta znatno će poboljšati turističku ponudu Međimurske županije, a svečanostima otvaranja pored županijskih dužnosnika i saborskih zastupnica, nazočili su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić.

OPG Juras prostire se na 15 hektara zemljišta, a pored štala za konje i jahališta, na njemu se od jučer nalazi i restoran Kneja.

Ulaganje u ovoj fazi vrijedno je gotovo 7 milijuna kuna, od čega 5 milijuna čine kreditna sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Preko EU fondova bespovratno je dodijeljeno 555 tisuća kuna, a sa 40 tisuća kuna investiciju je potpomoglo i Ministarstvo turizma.

Prema riječima direktora Nikole Jurasa, trenutno zapošljavaju 10 radnika, a nakon što se izgrade i smještajni kapaciteti, skijalište, adrenalinski park i ostali slični sadržaji, ukupno će ih biti zaposleno 20.

Muzej oldtimera u Selnici rezultat je hobija vlasnika i višegodišnjeg skupljanja starih vozila, uređaja i alata.

Jedinstveni je to muzej u ovome dijelu Hrvatske, a vlasnik osim na turiste računa i na suradnju s međimurskim školama.

Izloženo je više od 100 eksponata, od bicikla s početka prošlog stoljeća, preko motora i automobila starih od 40 do 80 godina, pa sve do traktora iz sredine 20. stoljeća.

Posjeta ministra poljoprivrede i savjetnika ministra turizma iskorištena je i za radni sastanak. Na njemu se pored novih natječaja koji uskoro raspisuje ministarstvo turizma i na kojem mnogi iz Međimurja vide šansu, razgovaralo i o rješavanju slučaja lovišta Orešec te projektu navodnjavanja Općine Belica.

Komentari