OpTUjska je TU. A ti?

Na Dan turističkih vodiča vojarna u Optujskoj ulici otvara vrata građanima

Objavljeno: 12.02.2016. 16:01

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 00:50

Foto: arhiva

Grad Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te 5. mjesni odbor organiziraju povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. veljače predstavljanje projekta MAPS i prvi dan otvorenih vrata vojarne u Optujskoj ulici pod imenom OpTUjska je TU. A ti?

Kompleks bivše vojarne u Optujskoj specifičan je zbog svoje veličine - grad je za sebe i zato ima puno potencijala koje trebaju prepoznati građani i civilno društvo.

Stoga se Grad Varaždin uključio u EU program Urbact III koji omogućava suradnju među europskim gradovima te je u suradnji sa gradovima partnerima Piacenzom, Szombathelyem i Cartagenom pokrenuo Projekt MAPS - Military assets as public spaces (vojni objekti kao javni prostori). 

Nova funkcija vojarne u Optujskoj tek se treba odrediti, a sinergija raznolikog sadržaja, izmjena formi i oblika, prostorno i vremenski, događaja, dinamike i statike je upravo ono čime se želi potaknuti urbani razvoj Varaždina izvan jezgre te Varaždin proširiti u novu dimenziju.

Komentari