Na FOI-u svečano započela međunarodna znanstvena konferencija CECIIS

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.09.2012. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Danas je na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, pred dvjestotinjak gostiju iz Hrvatske i inozemstva svečano otvorena međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2012 koja se odražava u razdoblju od 19. do 21. rujna 2012 u Varaždinu.

CECIIS konferencija se kroz dvadeset i tri godine postojanja razvila u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi.

Organizira se u suradnji s Institutom za informatiku i društvene znanosti Sveučilišta u Freiburgu, Institutom za informacijske znanosti Sveučilišta u Grazu, Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Ekonomsko-poslovnim fakultetom i Fakultetom za elektrotehniku, računarstvo i informatiku Sveučilišta u Mariboru.                                                                                                                                                                                                                                                                          Središnja tema ovogodišnje konferencije je „Sigurnost i privatnost u umreženom svijetu“, a svoje radove na konferenciji će predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta. Na Konferenciji će biti prezentirana 62 rada u 7 sekcija: 1. Baze podataka i baze znanja; 2. Obrazovanje za informacijsko društvo; 3. Informacijske i komunikacijske tehnologije; 4. Sigurnost informacijskih sustava; 5. Inteligentni informacijski sustavi; 6. Inteligentni transportni sustavi i 7. Programsko inženjerstvo.

-Svake godine znanstvenici i istraživači dolaze u Varaždin dijeliti i razmjenjivati ideje iz područja informacijskih i inteligentnih sustava. Konferencija traje i razvija se u skladu s razvojem tehnologije, ali ne bi postojala bez svih onih koji su preuzeli odgovornost za njezinu organizaciju i koji ulažu mnogo energije i entuzijazma u sve njezine aspekte- rekao je Tihomir Hunjak, predsjednik Programskog odbora CECIIS 2012.

Predsjednica Organizacijskog odbora CECIIS 2012,Sandra Lovrenčić naglasila je:

-Organizacijski odbor ove je godine mnogo radio na tome da se održi nivo znanstvenog dijela konferencije, ali je uložio i mnogo truda kako bi se uključilo više paralelnih događanja nego prošle godine – 2 stručna simpozija, studentska poster sekcija te jedan znanstveno-stručni kolokvij. Također smo osmislili zanimljive popratne sadržaje koji će omogućiti da sudionici upoznaju Varaždin i okolicu te kulturu našeg kraja. Ovakav rast konferencije ne bi bio moguć bez potpore naših sponzora, na čemu im zahvaljujemo.

Komentari