Na području grada Lepoglave uređuju se nerazvrstane ceste

Objavljeno: 22.05.2015. 09:17

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:38

Foto: Grad Lepoglava

Mjesec svibanj doba je godine kada se na području Lepoglave intenzivno radi na realizaciji program održavanja i uređenja nerazvrstanih i lokalnih cesta. I ove se godine u isto vrijeme krenulo s realizacijom ovogodišnjeg  programa donesenog od strane Gradskog vijeća Grada Lepoglave.

Na nerazvrstanim cestama obuhvaćenih programom, teška mehanizacija izvođača izabranih putem provedenih javnih natječaja, intenzivno radi na uređenju programom obuhvaćenih lokalnih cesta.

- Kada govorimo o tekućem održavanju, radimo na sanaciji udarnih rupa te uređenju bankina, propusta, klizišta i svih nedostataka koje imamo na našim cestama. Što se pak kapitalnih ulaganja tiče, trenutno na području Sestranca i Lepoglavske Vesi, odnosno Čreta, uređujemo nove dionice naših cesta. Na taj način želimo povećati komunalni standard građana, ali i ostvariti nove prostore koji će omogućiti razvoj turizma odnosno vinskih cesta. Želimo da ti prostori budu destinacija koju će posjećivati gosti koji žele uživati u kušanju dobrih vina i druženju. Dakle, uz ovaj komunalni bitan nam je i gospodarski dio ovakvih programa – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da za tekuća održavanja, u koja spada i uređenje zelenih površina te zimsko čišćenje prometnica od snijega, kao i troškovi javne rasvjete, Grad Lepoglava troši oko 3,5 milijun kuna.

- Kad to usporedimo sa sredstvima koja dobijemo od građana na osnovi komunalne naknade, koja se troši upravo za tekuća održavanja, a riječ je o pola milijuna kuna, vidljivo je da bi za podmirenje troškova trebali komunalnu naknadu podići za pet do šest puta. Mi to desetak godina u Gradu Lepoglavi nismo napravili, već za podmirenje troškova tekućeg održavanja tražimo vanjske izvore financiranja. Najčešće je riječ o potporama s razine ministarstava i fondova Europske unije - pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Komentari