Na području Novog Marofa realiziraju se investicije vrijedne više od 10 milijuna kuna

Objavljeno: 27.11.2012. 13:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

U ovim teškim vremenima za investicije, izvršna vlast Grada Novog Marofa uspijeva u suradnji s javnim poduzećima pokrenuti i realizirati investicije u vrijednosti godišnjeg proračuna Grada, a ne financiraju se iz gradskog proračuna već iz proračuna javnih poduzeća.

Tako je sa Županijskom upravom za ceste (ŽUC) pokrenuta najveća investicija u ovoj godini, a to je izgradnja Črnog mosta u vrijednosti od 4.300.000,00 kuna, a čiji se završetak očekuje u ožujku 2013. godine. U tijeku je i modernizacija županijskih cesta na području Grada Novog Marofa u vrijednosti od 3.800.000,00 kn. Ceste koje se moderniziraju su na području mjesnih odbora Završje, Podrute, Paka, Makojišće Gornje, a slijede Mađarevo, Oštrice i Ključ.

Poduzeće Varkom izvodi radove proširenja vodovodne mreže na području Podruta u ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna kuna, od kojih je već realizirano 1.200.000,00 kuna, a sa završetkom proširenja mreže prema zadnjim naseljima u Gornjim Podrutama, početkom sljedeće godine biti će završena ukupna investicija.

Isto tako, HEP je već u ovoj godini izvršio rekonstrukcije niskonaponskih mreža i proširenja javne rasvjete, u vrijednosti većoj od 2 milijuna kuna, a ovih dana počinje izgradnja nove trafostanice u zoni malog poduzetništva iza Autobusnog kolodvora, u vrijednosti od 800.000,00 kuna.

Hrvatske Ceste u ovoj godini već su uspješno završile program Betterment kroz Grad Novi Marof vrijedan više od 15 milijuna kuna, te prihvatile sve sugestije Grada koje su zahtijevale određene modifikacije. Također, u realizaciji su određena poboljšanja u naselju Sudovec.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa, mr. sc. Darko Hrenić, i više je nego zadovoljan uspješnom suradnjom s javnim poduzećima u ovoj godini, te najavljuje još više investicija od strane javnih poduzeća tijekom sljedeće 2013. godine.

Pri tome se misli na izgradnju istočne obilaznice, rješavanje nogostupa na dionici Podrute-Mađarevo od strane Hrvatskih Cesta, početak izgradnje kanalizacije prema ishođenoj građevinskoj dozvoli (Grana-Možđenec-Makoišće Gornje) u suradnji s Hrvatskim Vodama, te izgradnju nogostupa u naseljima Strmec, Remetinec, Oštrice, Ključ, Sudovec u suradnji s ŽUC-om.

Izvor: Radionovimarof.hr

Komentari