Na području Općine Vidovec energetski pregled javne rasvjete

Objavljeno: 17.05.2014. 14:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 26. ožujka ove godine u Narodnim novinama je objavio Javni poziv za prikupljanje ponuda jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za neposredno financiranje programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

Na spomenuti Javni poziv Općina Vidovec je Fondu za dostavila ponudu za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području općine, a koja bi se ostvarila kroz zamjenu stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije; kroz povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, te ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (rekuperatora).

Upravni odbor Fonda na temelju provedenog natječaja donio je Odluku o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojom Općina Vidovec ostvaruje pravo na korištenje sredstava Fonda radi sufinanciranja energetskog pregleda javne rasvjete na području općine Vidovec u visini od 40 posto.

Pravna osoba ovlaštena za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada, izradila je Izvješće o energetskom pregledu javne rasvjete na području Općine Vidovec, koje će se koristiti prilikom javljanja Općine Vidovec na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte energetski učinkovite i ekološke javne ili vanjske rasvjete.

Izradom projektne dokumentacije energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete, Općina Vidovec započeti će postupak rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete na svom području.

Komentari