održan na prokurativama..

Na sajmu hrvatskih zaštićenih proizvoda u Splitu izloženo varaždinsko zelje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.04.2018. 10:58

Zadnja izmjena: 30.04.2018. 10:58

Na splitskim se Prokurativama 28.i 29. travnja  održao 1. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda na kojem je, na poziv Ministarstva poljoprivrede, sudjelovala  Marija Cafuk, čuvarica sjemena Varaždinskog zelja iz PPP Jurica Cafuk i članica Udruge proizvođača povrća i voća „Zeljari", zajedno sa Silvijom Zagorec, predsjednicom Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec.

Na sajmu su se izložili hrvatski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi čiji su nazivi zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti kao i oni koji će to tek postati. Među njima je s ponosom predstavljeno „Varaždinsko zelje“ koje je zahvaljujući Udruzi „Zeljari“ upisano u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije.

Svečanom otvaranju sajma nazočili su zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović , zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić te zamjenica ministra poljoprivrede Jelena Đugum koja je tom prilikom naglasila da će Ministarstvo poljoprivrede i dalje podupirati proizvođače u proizvodnji i certifikaciji ovih proizvoda

Komentari