Na sjednici Vlade o dogradnji i adaptaciji kirurgije Opće bolnice Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.05.2014. 15:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Na sutrašnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske na dnevnom redu će se naći i Prijedlog Zaključka kojim se prihvaća izmjena Okvirnog programa izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije javnih građevina prema ugovornom obliku javno privatnog partnerstva.

To obuhvaća i dio Opće bolnice Varaždin, prije svega dogradnju i adaptaciju zgrade kirurgije Opće bolnice Varaždin, zatim izgradnju spojnog hodnika između četiri objekta (kirurgija, neurologija, ginekologija i interna) te nadogradnju 5. kata internističko-pedijatrijskog paviljona za odjel hemodijalize.

Zadovoljstvo ovime iskazao je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je naznačio kako nakon sutrašnje odluke vlade slijedi potpisivanje Ugovora o realizaciji javno-privatnog partnerstva "Opća bolnica Varaždin".

- Za nekoliko dana u Varaždin bi trebao doći resorni ministar Rajko Ostojić s kojim ćemo potpisati Ugovor, a na jesen će se krenuti s javnom nabavom koju će voditi Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija. Zadovoljan sam što je financiranje projekta u potpunosti preuzela Vlada i ja im se na tome zahvaljujem - rekao je Štromar.

Komentari