Na varaždinskom placu trubači glasno najavili atraktivne “Lepoglavske dane“

Objavljeno: 04.07.2015. 10:56

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 07:44

Foto: Josip Novak

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici u subotu je predstavljena zabavno – turistička manifestacija – “Lepoglavski dani“, koja će ove će godine, od 10. do 12. srpnja, posjetiteljima ponuditi niz atraktivnih programa vezanih uz bogatu baštinsku tradiciju lepoglavskog kraja...

Lepoglavski dani su kulturna i zabavna manifestacija kojom nastojimo što bolje predstaviti potencijale Lepoglave, prije svega u kulturi i turizmu, naglasio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ove godine imamo raznovrstan i atraktivan program, cilj nam je predstaviti i gospodarski potencijal, posebice onaj vezan uz tradicionalno rukotvorstvo. Vjerujem kako ćemo Varaždincima, a gdje drugdje nego na placu, na najbolji mogući naćin predstaviti manifestaciju – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ovdje je naša Limena glazba, a na štandovima se može vidjeti pa čak i kušati sve ono čime se dičimo, kazao je lepoglavski gradonačelnik.

- Kod ovakvih predstavljanja najbolje je to učiniti u neposrednom kontaktu s ljudima i raduje me da Varaždinci pokazuju interes za manifestaciju koja će biti održana idućeg vikenda. kao gradonačelnik Lepoglave, obećajem svima koji nam dođu u goste da će sva njihova čula biti zadovoljena – ustvrdio je Škvarić.

Organizatore će zasigurno poslužiti i lijepo vrijeme, jer su, kako kaže Škvarić – donijeli takvu odluku!

Ovogodišnji, VI. Lepoglavski dani započet će u petak, 10. srpnja, komičnim predstavama KUD-a Lepoglavski pušlek – Idem v Njemačku i Studentica u 20 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku.

Potom će u 22 sata nastupiti „tamburaši u starkama“ - popularni Mejaši...

Komentari