Općina Sračinec

Načelnik Novoselec potpisao ugovor o dogradnji dječjeg vrtića

Objavljeno: 20.03.2024. 12:04

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 12:07

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec potpisao je ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu s tvrtkom Hraščica, koja izvodi radove, izvijestili su danas iz te općine.

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je nešto manje od 1,5 milijuna eura, a Općina Sračinec tu će investiciju financirati iz sredstava vlastitog proračuna, osim odobrenih sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 80.000 eura. 

- Ovo je jedan od najznačajnijih, mogao bih reći i kapitalnih projekata, koji se odnosi na predškolski odgoj u našoj općini. Dogradnjom postojećeg dječjeg vrtića, dobit ćemo prostor za četiri nove odgojne skupine i tako u potpunosti zadovoljiti propisane standarde. Na sreću, imamo i dalje velik interes za upis djece u dječji vrtić, a ovom ćemo dogradnjom omogućiti svim zainteresiranim da svoje dijete i upišu – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

Početak radova na dogradnji vrtića očekuje se unutar 30 dana, a djeca će u nove prostore ući za manje od 12 mjeseci, navodi se u priopćenju. 

Komentari