Najavljena rekonstrukcija nasipa kod Pušćina

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.01.2013. 18:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Prošlog je petka u prostorima Međimurske županije održan radni sastanak međimurskog Povjerenstva za analizu izvanredne situacije – poplave u naselju Pušćine, koja se dogodila u studenom prošle godine.

Članovi Povjerenstva zaključili su da se nadležnim ministarstvima dostavi zahtjev za što bržim potpisivanjem međudržavnog sporazuma sa Slovenijom, kako bi se pravovremeno i točno obavještavalo o pojavi velikih količina vode koje mogu prouzročiti poplavu i materijalnu štetu.

Hrvatske vode žurno će započeti s procedurom rekonstrukcije i izgradnje nasipa od Trnovca do Gornjeg Kuršanca. Postojeći nasip će se nadvisiti na mjestima gdje bi prelijevanje moglo prouzročiti poplavu u naseljima Gornji Hrašćan, Pušćine i Gornji Kuršanec. Inače, Hrvatske vode su odmah nakon povlačenja vode sanirale mjesto na kojem je voda probila postojeći nasip.

Dogovoreno je da će se pripremiti i prezentacija kojom bi se javnost upoznala s postupcima u slučaju velikih nesreća ili katastrofa, s naglaskom na poplave. Naime, poučeni iskustvom te približavanjem proljeća i topljenja snijega, mogu se očekivati visoki vodostaji te opasnost od poplava.

Komentari