Nakon debakla HSLS-a, Kosor i Kranjčec ponudili ostavke

Objavljeno: 08.12.2011. 09:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon teškog izbornog poraza na parlamentarnim izborima, u HSLS-u, koji nakon 20 godina više nije parlamentarna stranka, počele su pljuštati ostavke. Svoje mandate na raspolaganje su ponudili i predsjednik stranke Darinko Kosor i njegov zamjenik Dragutin Kranjčec.

Dragutin Kranjčec, koji je ujedno i gradonačelnik Varaždinskih Toplica, rekao nam je da će svoje ostavke ponuditi na sjednici Središnjeg vijeća stranke.

- Nakon poraza na izborima i predsjednik stranke i ja moramo podnijeti ostavke. Vrijeme je da neki drugi preuzmu uzde - rekao nam je Kranjčec.

Naglasio je da novo vodstvo stranke očekuje jako težak posao.

- Već za godinu i pol su lokalni izbori i ako se stranka želi izvući iz gliba, ti lokalni izbori moraju biti prva stepenica. Novom vodstvu bit će jako teško. Najveći će problem sada biti financije – rekao nam je Kranjčec koji u izbornom rezultatu, unatoč činjenici da stranka nije uspjela osvojiti ni jedan stranački mandat, ipak vidi optimizam i dobru osnovu za daljnji rad.

- U svim izbornim jedinicama bili smo prilično blizu izbornom pragu, a u nekoliko jedinica za ulazak u Sabor nedostajalo nam je samo stotinjak glasova. To znači da HSLS ipak ima neku biračku bazu, ljude širom Hrvatske koji vjeruju u HSLS i na tome treba graditi daljnji rad - istaknuo je Kranjčec ali i još jednom naglasio da će novo vodstvo imati jako težak zadatak.

- Više nismo parlamentarna stranka, a to za sobom nosi nekakve posljedice. Nećemo više imati toliki pristup medijima, bit će nam teško financirati stranku - naglasio je.

Sada je na redu Središnje vijeće stranke koje treba prvo odlučiti hoće li uopće prihvatiti Kosorovu i Kranjčecovu ostavku, a zatim bi 4. veljače trebao biti održan Sabor stranke na kojem bi članovi HSLS-a trebali izabrati svog novog predsjednika.

Komentari