dogovori traju

Nakon Martijanca i Malog Bukovca u još će se jednoj Općini u našoj županiji trgovine zatvoriti u nedjelju?

Nakon što su na području naše županije Općina Martijanec i Općina Mali Bukovec zabranile trgovinama rad nedjeljom, čini se kako će im se priključiti još jedna Općina...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.01.2019. 10:12

Zadnja izmjena: 07.01.2019. 10:14

Foto: Ilustracija

Nakon što su na području naše županije Općina Martijanec i Općina Mali Bukovec zabranile trgovinama rad nedjeljom, čini se kako će im se priključiti i Općina Vinica. Načelnik Općine u srijedu je sazvao sastanak sa vlasnicima trgovina odnosno direktorima poduzeća koja imaju trgovine na području Općine Vinica.

Prema riječima načelnika Kostanjevca, Općina je već kontaktirana od strane HGK-a, Sektora trgovine, o mogućnosti (ne)rada trgovina nedjeljom. - Najviše žena radi upravo u trgovinama pa bi se tako i za te žene i majke stvorili uvjeti da imaju mogućnost nedjeljnog obiteljskog ručka. Neću predviđati kakav će biti ishod sastanka te konačni zaključak i dogovor, ali ako do njega neće doći pokrenut ćemo sva zakonska sredstva da nedjelja bude neradna kao što je to ustaljena praksa u nama susjednim i ostalim europskim državama i članicama Europske unije - izjavio je načelnik Kostanjevac.

Komentari