Nakon više od godinu dana kašnjenja stanari useljavaju u POS naselje u Hraščici

Objavljeno: 27.02.2012. 15:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: gradski-stanovi.hr

Napokon, s više od godinu dana zakašnjenja, vlasnici stanova u POS naselju Rajčul u Hrašćici mogu useliti u svoje domove. Iz Javne ustanove Gradski stanovi izvjestili su naime da su, nakon višekratnih odgađanja završetka radova, konačno podijeljeni prvi ključevi vlasnicima.

>> “Ukleto” POS naselje u Hrašćici: Preko noći nestalo 20 bojlera!

Od ukupno 36 stanova u stambenom nizu A završeno je 12 stanova te su vlasnicima predani ključevi. Radi se o stanovima koji su prodani, ali i o stanovima koji su dani u najam po novom modelu koji stanarima omogućava da plaćaju najam uz mogućnost kupnje.

Posebnosti ovog modela su prihvatljiva cijena najma za visoki standard stanovanja, te priznavanje 40 posto plaćene najamnine u cijenu kod kupnje stana.

Gradski stanovi javno se ispričavaju svim kupcima zbog kašnjenja te za probleme koji su zbog toga izazvani te poručuju da će preostali stanovi biti dovršeni do svibnja.

Podsjetimo, prvi stanari trebali su useliti u novo POS naselje u Hraščici još početkom prošle godine. No, gradnja je bila usporena zbog raznih problema pa stanari nikako nisu mogli doći do stanova koje su uredno platili.

Kako smo već pisali, neki od njih su zbog toga bili dovedeni na rub egzistencije jer su više od godinu dana morali plaćati i ratu kredita za stan u koji nisu mogli useliti i najamninu za stan koji su zbog toga morali unajmiti.

Neki od njih najavili su i da će zbog toga podići tužbe protiv Javne ustanove Gradski stanovi s kojom su potpisali ugovore o kupnji stanova.

Komentari