Naši učenici ostvarili odlične rezultate na natjecanju mladih tehničara

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.04.2013. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Mladi tehničari s područja Varaždinske županije postigli su odlične rezultate na 55. natjecanju mladih tehničara Hrvatske, koje je održano od 3. do 5. travnja u Primoštenu.

Ukupno su osvojili četiri prva, tri druga, dva treća, po jedno šesto i osmo mjesto, po dva deveta i deseta, jedno dvanaesto i dva sedamnaesta mjesta.

Prva mjesta osvojili su Benyamin Taourit, učenik sedmog razreda Osnovne škole I. K. Sakcinski iz Ivanca, u kategoriji strojarskih konstrukcija, zatim Marino Sajko, učenik sedmog razreda Osnovne škole Franje Serta Bednja u kategoriji obrada materijala, Filip Kuzminski, koji pohađa sedmi razred I. Osnovne škole Varaždin u kategoriji robotsko spašavanje žrtve te Božidar Tušek, učenik osmog razreda u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja, a natjecao se na smotri mladih poduzetnika. Mentori nagrađenih učenika bili su profesori Anđelka Barlek, Vlado Abičić te Ivica Kolarić.

Druga mjesta osvojili su Ana Straga, iz sedmog razreda VII. Osnovne škole Varaždin koja se natjecala u strojarskim konstrukcijama te Leo Vađunec, učenik osmog razreda u Osnovnoj školi Ludbreg, a u Primoštenu natjecao se u kategoriji radiogoniometrije. Također, drugo mjesto osvojio je i Mateo Kolarek, učenik završnog razreda u Osnovnoj školi Vidovec, a natjecao se u kategoriji raketni modelari, dok su im mentori bili Đurđa Kladić, Domin Jurišić te Zlatko Cesar.

Treća mjesta na natjecanju osvojili su Robert Špralja, iz šestog razreda I.Osnovne škole Varaždin u kategoriji robotskog spašavanja žrtve, jednako kao i Lana Par, koja pohađa sedmi razred Osnovne škole Ludbreg, a natjecala se u kategoriji radiogoniometriji, a ni njihova uspjeha zasigurno ne bi bilo da tijekom godine nisu vrijedno radili sa svojim mentorima, Đurđom Kladić i Ivicom Kolarićem.

Također, na natjecanju u Primoštenu sudjelovalo je i petnaestak učitelja tehničke kulture, koji su članovi Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin, i to kao mentori, voditelji i članovi ocjenjivačkih povjerenstava.

Komentari