Nastavak stipendiranja deficitarnih obrtničkih zanimanja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.04.2013. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Obrtnička komora Varaždin i Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisali su Sporazum o stipendiranju učenika koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja u školskoj godini 2013./2014.

Ministarstvo je u tu svrhu dodijelilo 135 tisuća kuna, čime su osigurana stipendije za 45 učenika, s obzirom da će se u stipendiranje uključiti i Varaždinska županija s identičnim iznosom.

Očekuje se da će se u listopadu raspisati natječaj za stipendije koje iznose 500 kuna, a dodjeljuje se tijekom cijele godine, uz uvjet redovnog završavanja školske godine.

Ovaj projekt predstavlja nastavak zajedničke višegodišnje suradnje Varaždinske županije, Obrtničke komore Varaždin i Ministarstva poduzetništva i obrta čije je osnovna ideja poticanje učenika na školovanje za obrtnička zanimanja i unapređenje strukovnog obrazovanja.

Stipendije su nepovratne, uz obvezu zapošljavanja na području Varaždinske županije po završetku školovanja, a pravo na dodjelu stipendija ostvaruju učenici s boljim uspjehom u prethodna dva razreda, te slabijim socijalnim prilikama u obitelji.

Proteklih su godina stipendije dodjeljivane za deficitarna zanimanja soboslikar-ličilac, strojobravar, stolar, tokar, krojač, elektroničar-mehaničar, bravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, autoelektričar i keramičar oblagač.

Komentari