Ne mogu svi biti tajnice i ekonomisti, netko treba raditi i za proizvodnju

Objavljeno: 24.11.2013. 13:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

U Varaždinskoj županiji je do 19. studenoga ove godine u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin evidentirano 10 777 nezaposlenih osoba.

S obzirom na prošlu godinu, podaci pokazuju da je nezaposlenost manja za tri posto, a prema riječima predstojnice PU HZZ Varaždin Jasenke Hutinski, slijede najteži mjeseci za nezaposlene.

Svi znamo da su za nezaposlene najteži mjeseci studeni, prosinac i siječanj. Već se u ožujku situacija popravlja kada počinje zapošljavanje na sezonskim poslovima – rekla je Hutinski na šestoj sjednici Županijske skupštine.

- Što se tiče nacionalnog programa poticanja zapošljavanja, jako je pomogla mjera stručne prakse bez zasnivanja radnog odnosa. Preko te mjere uspjeli smo zaposliti 532 osobe. Te osobe postaju konkurentne na tržištu rada, a mnogi od njih ostaju raditi kod poslodavaca kod kojih su imali stručno osposobljavanje – istaknula je Jasenka Hutinski i dodala da Zavod za zapošljavanje kreće u sastavljanje preporuke za obrazovnu upisnu politiku s ciljem usklađivanja s potrebama tržišta rada.

- Svi bi samo htjeli biti tajnice i ekonomisti, a dobro znamo da to ne mogu biti svi. Netko mora raditi i za proizvodnju - upozorila je Jasenka Hutinski na sjednici Županijske skupštine.

Više o nezaposlenosti u našoj županiji i mjerama koje provodi Zavod za zapošljavanje pročitajte u Tjedniku eVaraždin od 22. studenog...

Komentari