vremenska prognoza

Ne spremajte još tople jakne i kišobrane - evo što najavljuju meteorolozi

Objavljeno: 10.04.2023. 10:38

Zadnja izmjena: 10.04.2023. 19:37

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Nakon tjedna i blagdanskog vikenda kojeg je obilježilo promjenjivo vrijeme te zahlađenje, meteorolozi najavljuju kako nam ovog tjedna stiže blago zatopljenje, a onda ponovno zahlađenje.

Prema podacima s Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas do kraja dana bit će pretežno oblačno uz blago mjestimično razvedravanje. Maksimalna temperatura danas će doseći 14 stupnja Celzijevih, a tijekom cijelog dana puhat će slab do umjeren sjeverac.

Sutra će najviša dnevna temperatura zraka iznositi 17 stupnja Celzijevih, a ujutro će biti većinom sunčano, uz blagu naoblaku, dok popodne meteorolozi najavljuju jaču naoblaku. U veernjim satima puhat će umjeren do jak sjeverac. Srijedu će obilježiti slična vremenska prognoza kao i u utorak - maksimalna dnevna temperatura do 16 stupnja, slab do umjeren jugo, a tijekom dana će biti većinom obalačno uz povremeno blago razvedravanje.

U četvrtak dolazi ponovno zahlađenje - najviša dnevna temperatura neće prelaziti 11 stupnja Celzijevih, a tijekom cijelog će dana padati umjerena količina kiše. Bit će oblačno, a razvedravanje možemo očekivati tek u petak u večernjim satima. Naime, u petak će još tijekom jutra padati kiša, a nakon podneva slijedi razvedravanje, što ne znači nužno i zatopljenje - najviša dnevna temperatura doseći će 12 stupnja, a tijekom cijelog će dana puhat slab do umjeren jugo. Za idući vikend najavljena je ponovno kiša, uz temperature između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih.

Komentari