Drago Posavec novi trener Slobode-Marlex

Objavljeno: 08.01.2012. 10:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Nogometni klub Sloboda-Marlex ima novog trenera. Ekipu preuzima iskusni Drago Posavec, lani trener Plitvice iz Gojanca...

U zimskoj stanci prvenstva prve županijske lige, uprava najstarijeg varaždinskog nogometnog kluba ŠNK Sloboda-Marlex bila je vrlo agilna. Nakon što joj je uspjelo financijski na noge osoviti posrnuli klub okrenula se djelovanju prema jačanju sportskog segmenta.

U nastojanju da se klub kadrovski osnaži u klub su dovedena dva etablirana i u stručnim krugovima uvažena nogometna trenera – Drago Posavec i Josip Piskač. Drago Posavec široj je javnosti poznat kao tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, dok u sportskim krugovima kotira kao nogometni trener s dugogodišnjim iskustvom u vođenju nogometnih klubova, između ostalog i slovenskih prvoligaških klubova NK Nafte i NK Beltinaca.

Za razliku od njega Josip Piskač  je akademski obrazovan trener koji je uz trenerski posao najveći trag ostavio kao instruktor HNS-a,  te poznati promicatelj edukacije i kvalitetnijeg pozicioniranja nogometne struke u Hrvatskoj. Piskač će raditi u omladinskoj školi kluba, a pomagat će i Posavcu u radu prve ekipe. Nove stručne akvizicije Slobode s pripremama za proljetnu sezonu kreću u utorak, 10. siječnja 2012. godine.

Prema najavi  tajnika kluba Ivana Šešeta igrački kadar NK Sloboda mogao bi uskoro također biti osnažen za nastupajuću sezonu. Naime, u tijeku su razgovori s upravom NK Varaždin oko posudbe nekih njihovih igrača, koji trenutno nisu u užem kadru trenera Janžeka.


Komentari