"Krojači" protiv Intera lako osigurali opstanak

Objavljeno: 21.05.2011. 20:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

„Krojači“ su prilično lako riješili sva pitanja oko svog prvoligaškog statusa. Zadnja utakmica sezone donijela je nadahnutu igru Varaždinaca i prilično laku pobjedu protiv Intera.  Bilo je tu golova, velikih prilika, oštrih prekršaja...

>> Toplak: Premašili smo ciljeve za ovu sezonu

U ključnoj utakmici sezone tek nekoliko stotina najvjernijih navijača došlo je bodriti igrače varaždinskog prvoligaša u nastajanju da ostanu u ligi. Susret protiv Intera odlučivao je o ostanku u prvoligaškom društvu.

No nije vladala neka velika napetost, barem ju nismo osjetili. Kao da su svi sigurni da se ispadanje ne može dogoditi. S obzirom na činjenicu da se još uvijek niti ne može naslutiti tko će od klubova u viši rang,

Već u 2. minuti neopreznost u redovima „krojača“, Trajkovski se nalazi u odličnoj situaciji, ali ne zahvaća dobro loptu. Sukladno  ambijentu na tribinama, na samom otvaranju, bila je to nekako „mlitava“ utakmica.

A onda je Filip Škvorc, doveo Varaždince u vodstvo.

1:0 Filip Škvorc (9) – U kaznenom prostoru gostiju loptu je lijepo prihvatio Dominik Glavina, prošao pored obrane Intera te uposlio Filipa Škvorca, koji neometan pogađa za vodstvo „krojača“.

Pogodak Varaždinaca, otvorio je dodatno puteve prema gostujućem golu, pa bilježimo tri lijepe prigode za domaće nogometaše.

Vratar gostiju iskazao se u 11. minuti, kada je obranio odličan udarac Davora Vugrinca, spriječivši povećanje vodstva. A svega četiri minute kasnije, prekrasan udarac Šafarića, s dvadeseta metara, završio je u okviru gola. Dvije minute kasnije, Šafarić upošljava Glavinu, koji puca pored gola.

Nakon toga utakmica se razvodnila, i nije bilo prevelikih uzbuđenja, sve do 41. minute, kada još jednom lopta odsjeda u okviru gola, nakon dobrog udarca Josipa Golubara.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću „krojača“.

Početkom drugog poluvremena Zaprešićani su se malo trgnuli i, suprotno kuloarskim pričama da nemaju nekih ambicija u Varaždinu, pritisnuli obranu „krojača“.

Veliku priliku igrači Intera imali su u 51. minuti kad je Herceg dobro ubacio s desne strane, a Tkalčić u zadnji čas intervenira ispred napadača Intera no loptu gotovo šalje u svoj gol.

Nakon te prilike Intera, „krojači“ su ponovno preuzeli konce igre u svoje igre i počeli prijetiti golu Zaprešićana.

Nagrada je stigla u 65. minuti.

2:0 Davor Vugrinec (65) – Filip Škvorc je prošao po desnom krilu i poslao povratnu loptu u 16-erac gdje su je preskočila dva Varaždinca i ona stiže do Vugrinca koji je lagano šalje u nebranjenu mrežu za povećanje vodstva.

Trener Zaprešićana Ilija Lončarević zatim mijenja „nevidljive“ Budimira i Kramarića i ubacuje Abilaliaja i Mršića i taj mu se potez gotovo isplatio u 69. minuti kad je Mršić s lijeve strane ubacio za Abilaliaja koji pogađa vratnicu.

Agilni i motivirani Abilaliaj imao je još jednu priliku u 74. minuti. Prošao je po lijevom krilu i ušao u 16-erac, a lopta mu malo bježi. Međutim, u pokušaju izbacivanja lopte, Dino Škvorc pogađa Abilaliaja i lopta se odbija tik uz vratnicu.

Ubrzo je stigla i kazna za promašaje Zaprešićana.

3:0 Dejan Glavica (77) – Kvesić je u kontri ubacio u 16-erac i lopta dolazi do druge stative gdje se iz drugog plana pojavljuje Dejan Glavica i neometan pogađa mrežu.

Postignuti gol nije ni malo usporio Glavicu. Desetak minuti kasnije imao je još jednu veliku priliku. Sam je prošao po desnoj strani i uputio oštar udarac s vrha 16-erca no vratar Intera produžio se koliko je dug i širok i uspio izbaciti loptu u korner.

„Krojači“ su do kraja rutinski održali vodstvo i osigurali prvoligaški opstanak. Na ruku su im išli i drugi rezultati jer Hajduk je u Splitu dobio Lokomotivu, Cibalia je dobila Istru 1961. Sezonu su završili na 11. mjestu tako da ni matematički ni „za zelenim stolom“ nemogu izgubiti prvu ligu.


Varaždin – Inter

Varaždin. Gradski stadion u Varaždinu. Gledatelja: 500. Suci: Gerek (Zabok), Kučina (Sv.I. Žabno), Dević (Koprivnica).

Varaždin (4-2-3-1): Krklec – Tkalčić (od 46. Kvesić), D. Škvorc, Sušac, Šimek – Brlečić (od 79. Grgec), Šafarić – F. Škvorc, Glavina, Golubar (od 70. Glavica) – Vugrinec. Trener: Samir Toplak.

Inter: Jurić Bare – Herceg, Gulić, Barišić, Balić – Todorčev (od 30. Valentić), Šarić - Yankey, Kramarić (od 68. Mršić), Budimir (od 68. Abilaliaj) – Trajkovski. Trener: Ilija Lončarević.

Komentari