Varaždinci osvojili prvi bod, zaslužili i pobjedu

Piše: Marko Breljak

Objavljeno: 20.08.2011. 21:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U iznimno uzbudljivoj utakmici, varaždinski nogometaši osvojili su prvi prvenstveni bod protiv Puljana, gdje su čak dvaput gubili, ali s čovjekom više su se vratili u utakmicu, na kraju igrali "viktoriju" na gol Puljana, no nisu uspjeli i pobijediti.

Već u 2. minuti obrana varaždinskog prvoligaša je ponovno „popustila“, po lijevoj strani bježi Jazvić, a u sredini Belle. Njih dvojica samo ulaze u kazneni prostor, offside zamka Varaždinaca nije uspjela, a na dodavalje Jazvića, Belle pogađa za rano vodstvo.

Varaždinci su mogli poravnati u 9. minuti, kada nakon dobre akcije, Vugrinec idealno vraća loptu izvan 16 za Grgeca, koji puca preko gola. Domaći su u 12. minuti vrlo blizu izjednačujućeg pogotka, nakon prodora Sačera po desnoj strani, koji „zavrće“ u sredinu, ali njegovi sugirači ipak malo kasne.

Angažirana igra domaćih nagađena ue konačno u 14. minuti, kada Glavina dodaje loptu do Golubara, koji preciznim udarcem ispod vratara dovodi svoju ekipu u prednost.

Igralo se obostrano otvoreno, šanse su se redale na obje strane, a Varaždinci su bili nekako bliže pogotku. No nakon što Vuginec nije iskoristio dvije dobre prigode, u 41. minuti dosuđen je kazneni udarac za goste. Jazvić je ušao u kazneni prostor, prolazi pored Krkleca i pada. Iako su mnogi na tribinama mislili drugačije, kao i Krklec, koji je zbor prekršaja zaradio žuti karton, sudac pokazuje na bijelu točku. Strijelac s bijele točke je Mateo Sušić.

Nakon primljenog pogotka, vrhunska prigoda za Glavinu, koji izlazi sam pred Mancea, ali bivši Varteksovac brani njegov udarac. Do kraja poluvremena, domaći nogometaši se očajnički pokušavaju vratiti u utakmicu, ali nisu uspjeli.

Malo „vjetra u leđa“, konačno je za Varaždince stigla u 49. minuti, nakon nepotrebnog prekrašaja Alimija, koji je dobio drugi žuti karton. Nakon isključenja, Puljani su se povukli u vlasiti šesnaesterac, grčevito se braneći, a pokušaji Toplakove ekipe, dugo nisu pronalazili pravu „metu“.

Vugrinec je u nekoliko navrata skoro smanjio udaljenost od Cvitanovića, a najbliže golu bio je u 64. minuti, kada njegov udarac završava u stativi.

Nakon brojnih pokušaja i promašaja, oduševljenje na stadionu konačno donosi Dominik Glavina, kada u 67. minuti preciznim udarcem pogađa mrežu Mancea, nakon dodavanja Golubara.

Kako je utakmica sve više odmicala, domaćin je sve više „pritiskao“ na gol Puljana, mora se priznati nakon loše utakmice protiv Lokomotive, bolje protiv Zadra, ovog puta stvarno nisu razočarali, ali sreća jednostavno nije bila na njihovoj strani.

Na samom kraju utakmice, u sudačkoj nadoknadi, još jedan "mrtvac" za Glavinu, ali Mance brani i taj pokušaj.

Varaždin – Istra 1961 2:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Belle (2), 1:1 Golubar (14), 1:2 Sušić (41-11m), 2:2 Glavina (67)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 500. Suci: Frković (Gospić), Dujela (Zadar), Storić (Vodice).

Varaždin (4-2-3-1) – Krklec – Conjar, Gluhak (od 57. Trojak), Lončar, Šimek – Glavica (od 46. Cerovečki), Grgec (od 73. Kaniški) – Sačer, Glavina, Golubar – Vugrinec. Trener: Samir Toplak.

Istra 1961 (4-2-3-1) – Mance – Sušić, Karabatić, Budicin, Milić – Anđelković, Prahić (od 22. Jerković) – Belle (od 88. Deak), Grbić, Alimi – Jazvić (od 66. Grbac). Trener: Igor Pamić.


Komentari