Krojači uvjerljivi i protiv Karlovčana

Objavljeno: 26.06.2011. 09:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U Varaždinu su se u prijateljskom ogledu susreli domaći prvoligaši i gosti iz Karlovca, a krajnji je rezultat bio 4:1, sasvim odgovarajući prikazanom na terenu, piše Ivana Strahija za SportNet.hr

Vrlo dobru probu odradili su Varaždinci protiv Karlovca, ostavivši svoje goste potpuno poražene i pune mreže. Jedini gol kojeg su Karlovčani postigli pao je iz penala, a realizator je bio Husić.

Tome su međutim prethodila dva virtuozna pogotka domaćina. Prvo je solidno popunjeno gledalište zagrijao Vugrinec, koji je odradio iznimno solidne dvije trećine utakmice, da bi drugi gol postigao okretni Glavica, koji je iskoristio loptu koju je neoprezno izboksao karlovački vratar, nakon pokušaja Vugrinca.

Na poluvrijeme se otišlo s 2:1, a u drugome dijelu oba su trenera u potpunosti promijenila ekipe. To međutim Karlovčanima nije donijelo puno dobroga, no neuigranost i 'teške noge' normalne su u tako ranoj fazi priprema. Varaždinci su nastavili sa stvaranjem prilika, a nakon jednog dobrog ubačaja Šafarića ponovno je poentirao Vugrinec. Za konačnih 4:1 pogodio je F. Škvorc.

Nakon utakmice trener Varaždinaca Samir Toplak je bio zadovoljan rezultatom: "Gol smo opet primili nakon individualne pogreške, to radimo iz utakmice u utakmicu i jednostavno moramo to srediti. Ipak, stvorili smo puno prilika i s time sam zadovoljan."

Posebno je Toplak pratio Matea Radovanovića, bivšeg vratara grčkog Panathinaikosa, koji je nogometno obrazovanje stekao u Zagrebu i Dinamu: "Izuzetno interesantan nogometaš, zbilja bih volio njime pojačati naše redove, s obzirom da sam spao na jednog golmana i jednog juniora. Osim toga, mlad je, 1991. godište i ima potencijala", rekao je Toplak. Radovanović je k tome slobodan igrač, što Varaždinu u trenutnoj financijskoj situaciji mnogo znači.

Varaždin – Karlovac 4:1 (2:1)

Varaždin: Krklec, Kvesić, Škvorc D., Punčec, Tkalčić, Glavina, Glavica, Škvorc F., Aganović, Šafarić, Vugrinec (igrali i: Radovanović, Conjar, Šimek, Gluhak, Grgec, Antolić, Sušac, Pajač)

Karlovac: Lovrić, Cetina, Mičić, Stambolija, Kovačević, Štefančić, Špišić, Gavrić, Husić, Janković, Juroš (igrali i: Beblek, Dedlić, Žigman, Špelić, Batarelo, Novaković, Krznarić, Ivčić, Sopčić, Dankić, Puškarić)

Tekst: Ivana Strahija / SportNet.hr

Komentari