NK Varaždin: Otišli Golubar i Šimek, dolazi Jagačić

Objavljeno: 02.01.2012. 10:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Andrej Švoger /Cropix

U varaždinskom nogometnom prvoligašu struka rješava kadrovsku križaljku za proljetni dio sezone. Otišla su dva standardna i ključna prvotimca, Golubar i Šimek, a pred potpisivanjem ugovora je "varaždinski Messi" Luka Jagačić...

Varaždinski prvoligaš ostao je hendikepiran za dva ključna igrača koji su u srijedu raskinuli ugovor s NK Varaždinom. Osim Drevena koji je spakirao kofere i krenuo put Singapura, Varaždin su napustili Golubar i Šimek.

-  Ova tri igrača bila su nosioci igre, ali s obzirom na situaciju i zbog atmosfere nije dobro imati nezadovoljne igrače u ekipi. Dobili smo Jagačića i dvojicu stopera i idemo se spremiti te napraviti dobar „štimung“ u ekipi jer šansa za ostanak uvijek postoji - istaknuo je trener NK Varaždin Branko Janžek.

Luka Jagačić nakon godinu i pola trebao bi se vratiti u redove matičnog kluba, a bivši igrač Pomorca uskoro bi trebao i potpisati ugovor s varaždinskim prvoligašem.

- U Klubu trebaju napraviti ugovor, a ja ga trebam pregledati pa ću ga onda i potpisati. Drago mi je da ću se nakon godine i pola vratiti u svoj matični klub. Mislim ću pomoći iako situaciju nije sjajna - istaknuo je Luka Jagačić.

Osim Jagačića kojeg samo dani dijele od potisivanja ugovora, u NK Varaždin su prije već stigla dvojica stopera, Kuran i Kurtović.

S Novinićem i Vukmanom Klub je u pregovorima, dok bi mladi Pajač mogao postati novi igrač Twentea.

- Trener Twentea odobrio je realizaciju transfera mladog Pajača, a Klub će krenuti u pregovore- rekao je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

S Brazilcem De Sousom će se još pregovati o ostanku u Varaždinu s obzirom da mu je ugovor istekao s 31. prosincom.

Na klupskoj prozivci 9. siječnja bit će i perspektivni varaždinski juniori, koji će pomoći ionako oskudnom igračkom kadru varaždinskog prvoligaša.

Osnivanje ženskog nogometnog kluba i reorganizacija Kluba

- Planira se uvesti sustav marketinga, formirat će se ženski nogometni klub, a reorganizirat će se i škola nogometa- rekao je Zlatko Ivanković.

Osim ovih planova, stadion bi se trebao vratiti Gradu, a Klub bi se trebao i privatizirati.

- Za sad nije definiran model privatizacije, a trebao bi se definirati za 30 dana. Što se pak stadiona tiče u Gradu nisu bili baš oduševljeni, ali polako se definira rješenje- zaključio je direktor varaždinskog prvoligaša.

Komentari