NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

NK Varaždin pun samopouzdanja nakon pobjede i približavanje na samo dva boda od vodećeg Šibenika

Objavljeno: 03.03.2019. 13:03

Zadnja izmjena: 03.03.2019. 13:32

Jučerašnjom pobjedom od 2:1, nad ekipom BSK-a, nogometaši NK Varaždin opasno su se približili vodećem Šibeniku na samo dva boda. Ova dva kluba, koja pretendiraju na ulazak u 1. HNL od samog početka lige, na prvenstvenoj ljestvici 2. HNL okruženi su drugim ekipama vrlo jakih prvoligaša: Osijek II, Dinamo II i Hajduk II. Ta činjenica dodatno govri i o kvaliteti NK Varaždin.

U NK Varaždin nakon jučerašnje utakmice vrlo su zadovoljni rezultatom kao i prikazanim na terenu, što je garancija za nastavak prvenstva u proljetnom dijelu. Isto tako susreti će biti i vrlo zanimljiv za gledatelje. 

Branko Karačić, trener Varaždina podsjetio je da su igrači ipak bili pod određenim pritiskom jer su znali da je Šibenik izgubio i da pobjeda nad BSK-om dodnosi ekspresni priključak za sam vrh prvesntvene ljestvice. - Taj pritisak je bio vidljiv u igri u prvom poluvremenu, kada je BSK dominirao u skoku, u dugoj lopti, agresivnosti. S obzirom na tu činjenicu bili smo jako zadovoljni rezultatom na kraju prvog poluvremena. U drugom dijelu prešli smo iz formacije 4-2-3-1 u 4-1-4-1 i to nam je dalo dodatnu snagu. BSK nam više nije mogao parirati bili smo agresivniji i imali smo kvalitetniju dugu loptu. Nadao sam se da ćemo prije dati treći gol i mirnije ući u završnicu susreta ali naravno da je dobro i ovako. Ova pobjeda bit će nam veliki podstrek za dalje.

Igru NK Varaždin pohvalio je i trener NK BSK iz Bijelog Brda Denis Krstanović, ali je dodao kako ne bi bilo nezasluženo i da je susuret završio bez pobjednika. - Nismo iskuristili svoje šanse u prvom dijelu, kada smo bili bolji. U nastavku smo pali, nismo više bili dovoljno agresivni i Varaždin je uspio sačuvati prednost iz prvog dijela.

Komentari