NK Varaždin: Škola nogometa ostaje u Prvoj ligi no najbolji mladi igrači odlaze

Objavljeno: 31.05.2012. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Sudbina bivšeg varaždinskog nogometnog prvoligaša i dalje je neizvjesna. Naime, Varaždinci su sa HNS-om dogovorili da juniori i kadati igraju prvu ligu no ponajbolji igrači iz Škole nogometa spremaju se napustiti klub. S druge strane, u kojoj će se ligi sljedeće sezone natjecati seniori za sad još nije poznato.

Više bi trebali znati nakon Skupštine koja će se održati 12. lipnja, a na kojoj bi se trebalo izabrati novo vodstvo i predsjednik kluba.

Iako se ne zna u kojoj će ligi od iduće sezone igrati seniori, Varaždinci su sa HNS-om dogovorili da se juniori i kadeti natječu u prvoj ligi.

- Sa HNS-om smo definirali da se kadeti i juniori natječu u prvoj ligi što je i stav Udruge prvoligaša.  U narednim danima više bi trebali znati u kojoj će se ligi natjecati seniori, a pregovori oko fuzioniranje sa nekim trećeligašem se vode. Ako nam to ne uspije natjecat ćemo su u 1. Županijskoj nogometnoj ligi -  rekao je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Zanimljivo je to da se većina juniora i kadeta, unatoč činjenici da će se i sljedeće sezone moći natjecati u Prvoj ligi u svojim kategorijama, sprema napustiti NK Varaždin. Naime, ponajbolji mladi nogometaši Varaždina na meti su Slaven Belupa, Dinama i Rijeke.

Odu li najbolji mladi nogometaši u spomenute klubove, juniori i kadeti u prvoj ligi iduće sezone se neće baš proslaviti.

Komentari