Kocijan: Ovaj klub uopće nema viziju budućnosti

Objavljeno: 17.10.2011. 11:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Varaždinski prvoligaš dobio je i trećeg trenera ove sezone. Momčad će do kraja polusezone voditi „vatrogasac“ Branko Janžek, koji je tu dužnost u nekoliko navrata već obnašao...

- Taman se ekipa posložila u zadnje dvije utakmice, koje smo odigrali vrlo dobro i trebali pobijediti, ali nismo uspjeli. Imali smo šansi, bili smo jako blizu, no nismo realizirali šanse – kazao je sada već bivši trener Tomica Kocijan u ponedjeljak, na "oproštajnoj" press konferenciji.

Smjena je odrađene telefonski, a unatoč lošim rezultatima, s obzirom na stanje u igračkom kadru i klubu, ovaj stručni stožer na čelu s Kocijanom je ipak napravio pomake u igri ekipe. Bodovi doduše nisu bili na kontu ekipe, a strpljenja u Upravi kluba više nije bilo.

Kocijan: Smjena je samo alibi, klub nema viziju

Kocijan tvrdi da je odlično surađivao s medijima, ali i s igračima, tvrdi da je uživao u radu.

- Bila mi je čast biti trener Varteksa – tvrdi Kocijan te nastavlja u nešto „oštrijem“ tonu.

- Varteks je bio i bit će institucija, ali klub nažalost nema vizije za budućnost. Ovime se pokrivaju slabosti rukovođenja klubova – ističe Kocijan.

Na pitanje da li je, s obzirom na situaciju u klubu, ovo korektan način smjenjivati trenera putem telefonske sjednice, direktor Zlatko Ivanković dao je diplomatski odgovor.

-Ne mogu komentirati odluke Izvršnog odbora, bez obzira kada se on sastao, da li su se sastali ili su se telefonski dogovorili. Odluke koje se donose kada su emocije visoke, često nisu dobre, ali Uprava kluba ima pravo na to.

Ivanković: Svaka čast Kocijanu na hrabrosti, no nije bilo rezultata

Tvrdi također da nije utjecao, niti mogao utjecati, na odluku Izvršnog odbora kluba.

-Ne mogu i nisam mogao utjecati na odluku Izvršnog odbora, ja sam samo dobio informaciju da je obdrađena telefonska sjednica. Odluka IO motivirana isključivo ciljem da se uspije promijeniti neki pristup - tvrdi direktor Ivanković.

Ipak, za Kocijana ima uglavnom riječi hvale te je svjestan da mu nije bilo lagano voditi ekipu.

- Već kada smo nas dvojica imali prvi ovakav sastanak, ja sam shvatio da je Tomica ovdje došao više iz emotivnih, nego iz logičkih razloga. Preuzeo je klub, koji je ostao bez cijele ekipe, no on je ipak preuzeo klub, kada bi to malotko učinio. Ono što je istina je da je Varteks formirao momčad u hodu, a ako poznate trenažni proces, formiranje momčadi traje 6 mjeseci. No jednako tako je sportski rezultat mjerilo svega. Možda je Kocijanova krivica najmanja, možda bi trebali pričati o propuštenim šansama, na utakmicama. Treba mu čestitati na hrabrosti i na svemu što je napravio, jer mu je situacija bila znatno otežana – ističe Ivanković.

Kocijan nije bio previše ljut, više razočaran i tužan.

- Ovako ili onako, sve se zna, da li je to odrađeno telefonski ili uživo. Da li je fer ili ne, neću komentirati, ali to je samo pokazatelj kako smo organizirani. Ponavljam, najviše me smeta kao Varteksovca, što klub nema viziju - istaknuo je Kocijan.

Novi trenere, do kraja jesenske polusezone, odnosno do eventualnog odabira nekog drugog trenera ranije, bit će Branko Janžek.

- Situacija uvijek neugodna, kada preuzimaš ekipu nakon nekoga. U klubu sam već godinama, mislim da je ovo peti puta da preuzimam funkciju. trenera. Činjenica da rezultati plasman ne ulijevaju puno nade, no dok postoji imalo mogućnosti, probat ćemo sve da se popravi bodovni saldo. Pokušavao je to i bivši trener, iako se igra popravila, no u svakoj utakmici odlučuje jedan detalj, jedna pogreška. Preko noći velike promjene u sportu nisu moguće, a eventualno se u zimi može odlučivati o nekakvim pojačanjima - ističe Janžek.

Tomica Kocijan u ponedjeljak popodne pojavit će se na treningu, kako ispada posljednjem kao trener varaždinskog prvoligaša. A već od utorka bit će ponovno u Austriji, kako sam priznaje puno sređenijoj zemlji i sustavu. Šteta, potrošeno je uzaludno, još jedno snažno nogometno ime u Varaždinu.

Komentari