NK Varaždin: Zbog neodigrane utakmice prijeti i oduzimanje šest bodova

Objavljeno: 28.02.2012. 13:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Zbog suspenzije NK Varaždina neodigrana utakmica 19. kola protiv Rijeke i službeno je registrirana s 3-0 za riječke nogometaše.

Nakon neodigravanja utakmice 19. kola između NK Varaždina i Rijeke zbog suspenzije, povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige Josip Brezni donio je i službenu odluku o registraciji utakmice s 3-0 u korist Rijeke.

Prema odlukama nadležnih organa HNS-a, NK Varaždin je u predviđeno vrijeme za odigravanje utakmica bio pod suspenzijom zbog neizvršenih financijskih obveza prema bivšim igračima Milanu Pavličiću, Saši Drevenu i Mariju Brlečiću te NK Čakovec, stoji na stranicama 1.HNL.

U objašnjenju stoji da sukladno odredbama članka 33. Propozicija natjecanja i članka 60. Pravilnika o natjecanjima HNS-a, suspendirana momčad ne može nastupiti na prvenstvenoj utakmici sve dok traje suspenzija.

Također, člankom 60. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a određeno je da će se utakmice koje su zakazane u vrijeme suspenzije kluba izrečene zbog neizvršenja pravomoćnih odluka nadležnih organa, registrirati 3-0 u korist protivnika.

Prijeti i kazna od šest negativnih bodova

Protiv NK Varaždin zbog neodigravanja utakmice još će uslijediti slijedi i disciplinski postupak zbog povreda članka 70. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Sukladno tome, NK Varaždinu zbog neodigravanja utakmice prijeti i kazna oduzimanja čak i do šest bodova.

NK Varaždin još nije skinuo suspenziju, a sljedeće kolo trebao bi gostovati u Puli kod Istre 1861. Ne uspiju li i tada skinuti suspenziju, klub čeka još jedan poraz za zelenim stolom, te daljnji gubitak bodova.

Komentari