Nove aktivnosti za učenike, studente i nezaposlene u CISOK-u

Objavljeno: 20.05.2014. 07:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

I u drugoj polovici svibnja varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) organizira radionice i predavanja za učenike, nezaposlene i sve ostale zainteresirane građane.

U utorak, 20. svibnja u 16:30 sati održat će radionica "Koga zaposliti? - od oglašavanja do zapošljavanja", namijenjena poslodavcima. Kako natječajem privući željene kandidate? Kako optimizirati intervju i pri tome dobiti informacije potrebne za uspješan odabir kandidata? Lista kompetencija - gnjavaža ili potreba? Na ova i slična pitanja poslodavci će odgovore dobiti uz pomoć stručnih savjetnica na ovoj interaktivnoj radionici.

U srijedu, 21. svibnja u 13:00 sati slijedi "Prvi profesionalni odabir - pomognimo im da odaberu", namijenjena roditeljima učenika završnih razreda osnovnih škola, koji će na ovom predavanju imati priliku saznati kako pomoći vlastitom djetetu u odabiru srednje škole. Na što je važno obratiti pažnju, što sve uzeti u obzir, gdje pronaći važne informacije - samo su neka od pitanja na koja roditelji na ovom predavanju mogu dobiti odgovor.

U četvrtak, 22. svibnja u 11:30 sati održat će se radionica za studente pod nazivom "Kako se dobro pripremiti za intervju". Cilj radionice je upoznati studente s postupkom selekcije prilikom zapošljavanje, te ih pripremiti za selekcijski intervju s potencijalnim poslodavcima. Polaznici radionice imat će mogućnost prisustvovati simulaciji intervjua s poslodavcima koja će se održati u okviru Dana karijera na FOI-ju u srijedu 28. svibnja 2014. godine. Mjesto održavanja: Fakultet organizacije i informatike Varaždin, dvorana 11.

U petak, 23. svibnja te u četvrtak, 29. svibnja u 13:00 sati održat će se radionica "Prvi put u potrazi za poslom", namijenjena učenicima završnih razreda trogodišnjih programa. Na radionici će se učenici pripremiti za tržište rada, upoznati sa strategijama traženja posla te napisati prvi životopis i molbu.

U utorak, 27. svibnja u 12:00 sati održat će se radionica "Neka tvoj izbor bude Moj izbor". Na ovoj će radionici učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola, uz pomoć računalnog programa profesionalnog usmjeravanja Moj izbor, izvršiti samoprocjenu vlastitih profesionalnih interesa te se informirati o različitim zanimanjima. Uz pomoć stručnih savjetnica, razmotriti će uvjete upisa u željenu srednju školu te sva ostala pitanja i nedoumice vezane uz donošenje odluke o tome koju srednju školu upisati.
 
U srijedu, 28. svibnja na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin (dvorana za sastanke) održat će se "Dan karijera – Intervju studenata s poslodavcima". Savjetnice CISOK-a sudjelovat će na provođenju intervjua studenata s poslodavcem te davati studentima povratne informacije o uspješnosti njihovog predstavljanja.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijava na aktivnosti obavlja se na broj telefona: 042 302 179 ili na e-mail: [email protected], preko kojih su dostupne i dodatne informacije te najave za individualna savjetovanja, kao i osobnim dolaskom u CISOK, na adresi Ulica Ivana Kukuljevića 12, Varaždin. Radno vrijeme CISOK-a je od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati.

Komentari