Novi članovi NO Termoplina bez potvrde, Skupština odgođena

Objavljeno: 08.12.2011. 14:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Iako je trebala biti održana ovaj tjedan, sjednica Skupštine varaždinskog trgovačkog društva Termoplin nije održana. Od predstavnika većinskog vlasnika, Grada Varaždina, gradonačelnika Gorana Habuša, doznajemo da je sjednica Skupštine Termoplina prolongirana za najviše 60 dana.

Gradonačelnik Habuš rekao nam je da je sjednice Skupštine Termoplina odgođena na temelju dogovora između dioničara i da će biti održana najkasnije za 60 dana.

Skupština je na svojoj sjednici u srijedu trebala donijeti odluku o imenovanju novih članova Nadzornog odbora Termoplina, a Gradsko vijeće Grada Varaždina na svojoj sjednici u listopadu donijelo je odluku da predstavnici Grada Varaždina kao većinskog vlasnika Termoplina budu Milan Štimac te gradski vijećnici Ilija Ivezić, Biserka Keliš i Nino Lučić.

Gradonačelnika Habuša pitali smo hoće li nova gradska vlast i nova većina u Gradskom vijeću tražiti promjenu članova Nadzornog odbora iz redova Grada Varaždina, odnosno raspisati novi javni natječaj za članove Nadzornog odbora Termoplina.

No Habuš je zasad ostao "zakopčan do grla" i kaže da je o tome još prerano govoriti.

- Teoretski, Grad Varaždin ima dovoljno vremena da raspiše novi javni natječaj i da Gradsko vijeće odabere neke druge predstavnike u NO Termoplina no o tome još nismo razmišljali. Bilo kako bilo, postojeći NO Termoplina nastavlja s radom tako dugo dok ne odaberemo novi NO. Sve je po zakonu i po propisima i u rokovima - rekao nam je Habuš.

Komentari