Novi Marof: Nastavljene aktivnosti oko sanacije odlagališta komunalnog otpada „Čret“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.06.2015. 09:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je u četvrtak Sporazum o komisijskom vođenju poslova sanacije odlagališta komunalnog otpada „Čret“ s Piškornicom sanacije j.d.o.o.

Piškornica je odgovorna za provedbu projekta sanacije odlagališta otpada na području 4 županije sjeverozapadne Hrvatske, za i u ime jedinica lokalne samouprave. Riječ je o novom modelu  prema kojem Grad povjerava Piškornici –Komisionaru provedbu u cijelosti svih potrebnih poslova vezanih za sanaciju odlagališta komunalnog otpada „Čret“ u Novom Marofu.

U provedbi projekta komisionar bi bez naknade obavljao sve poslove koje prema važećim propisima obavlja naručitelj, s time da u to nije uključeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i plaćanje doprinosa već to obavlja naručitelj – Grad Novi Marof.

Grad Novi Marof osigurat će potrebna sredstva i putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim će temeljem prethodno dostavljanog zahtjeva za financiranje, sklopiti Ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u financiranju usluga izrade projektne dokumentacije potrebne za pripremu projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada za financiranje iz EU kohezijskog fonda.

Izvođenje radova prema ovom Sporazumu iznosit će oko 15 milijuna kuna.

Komentari