Novi prosvjedi - seljaci će u ponedjeljak traktorima blokirati ceste

Objavljeno: 10.02.2013. 20:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

I dok su neke poljoprivredne udruge planirane prosvjede odgodile, u Varaždinskoj županiji će u ponedjeljak seljaci ipak blokirati prometnice...

Dogovor je da poljoprivrednici traktorima izađu na prometnice na samo jednoj lokaciji, i to na cestovnoj obilaznici kod Ludbrega u 11 sati, potvrdio je Miljenko Ivanuša, koordinator prosvjeda poljoprivrednika za Varaždinsku županiju.

Ivanuša ističe kako je povod za prosvjed prvenstveno činjenica da poljoprivrednici još uvijek čekaju obećane poticaje za prošlu godinu, ali i zaostatke iz 2011. godine.

- Naši zahtjevi su i  jeftinija legalizacija gospodarskih objekata, odnosno neplaćanje vodno-komunalnog doprinosa i uvođenje jasnih parametara kod otkupne cijene mlijeka - rekao je Ivanuša. Osvrnuo se i na povlačenje pojedinih vrsta Vindijinog i Dukatovog mlijeka s tržišta.

- Sad su naši proizvođači okrivljeni zbog opasnih supstanci u mlijeku. No, javna je tajna da se od domaćeg mlijeka proizvode jogurti i namazi, a trajno mlijeko je uvozno - rekao je Miljenko Ivanuša.

Komentari