Novi trener Vidovec Biosa Alan Belko: Bios je ekipa za gornji dom

Objavljeno: 06.11.2012. 16:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Međimurske novine

Nakon što je Saša Kuček poslije poraza od Gorice podnio ostavku, a Upravni odbor kluba usvojio, Vidovec Bios dobio je novog trenera. Ekipu će već od utorka preuzeti Alan Belko, bivši igrač brojnih prvoligaških klubova i trener rukometaša Međimurja.

Belko je imao bogatu igračku karijeru, koji je započeo u gradu rukometa Bjelovaru, a nastavio u Varteks Di Capriju. Igrao je i u Ivančici, slovenskom Gorenju, te u Austriji i Njemačkoj, a najduže u Međimurju, gdje i danas živi. U Međimurju je započeo i trenersku karijeru te je u dva navrata vodio rukometaše Međimurja.

U sezoni 2010/2011, kada je Međimurje definitivno počelo ići prema dolje, poveo je mlade međimurske rukometaš sjajno u sezonu, igrao i europske utakmice, no nije izdržao do kraja sezone.

-Složili smo odličnu momčad, no sve je nažalost bilo bazirano na obećanjima. Kada se vidjelo da od svega toga ništa, onda se dogodio logičan pad u igri – ističe Belko, inače profesor rukometa.

I sezonu kasnije, preuzeto je rukometaše iz Čakovca, pokušao pomoći, no spasa tada više nije bilo. Sada se s velikim oduševljenjem odazvao pozivu iz Vidovec Bios.

-Vidovec Bios je posljednjih nekoliko godina prava sredina. Svakom treneru to je vrlo poticajno za rad, kada imaš takvu sredinu, tu jednostavno moraju doći i rezultati. Možda ti mladi igrači nemaju nekog iskustva, ali sve to su odlični igrači i veliki potencijal, i treba uštimati orkestar – ističe Belko.

Pomoćni trener bit će mu dugogodišnji trener u mlađim uzrastima, i ranije u seniorskoj ekipi, Vidovčanec Dragutin Novak, a Alan Belko je i angažirao i kondicijskog trenera Miljenka Vidovića, koij će raditi s ekipom.

Belko će u utorak odraditi odradio prvi trening, a vremena za prevelike analize nema, već u subotu je Medveščak.

-Nadam se da ćemo već protiv Medveščaka pokazati da smo pravi. Vidovec Bios je po meni momčad za gornji dio tablice i očekujem da ćemo prema tamo krenuti – ističe novi trener Vidovec Biosa, Alan Belko.

 

Komentari