Novomarofski HDZ traži sanaciju smeća tvornice BBS u Podrutama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.03.2013. 19:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Gradski odbor HDZ-a Novi Marof obratio se javnosti osuđujući način na koji se vodi stečajni postupak tvrtke BBS d.o.o. u stečaju iz Podruta.

"Kao što je poznato gotovo cijelo postrojenje je prodano i odvezeno iz kruga tvornice, a radnici koji su tu radili ostali su bez nekoliko plaća i pitanje je da li će ih i ikada dobiti", stoji na početku priopćenja koje je potpisao predsjednik GO HDZ-a Novi Marof Siniša Jenkač.

"Jedan od najvećih problema koji ostaje i za koji do sada nitko od gradske vlasti pa do stečajne upraviteljice nije pokazao dobre volje da se bilo što poduzme jest smeće koje je ostalo u krugu i van kruga tvornice.

Otvoreno pitamo vodstvo HNS-a kako to da njima i njihovim članovima više ne smeta smeće BBS-a, a prije četiri godine zdušno su potpisivali peticije. Nažalost sto dvadeset radnih mjesta u tvornici je ugašeno, a smeće je ostalo.

Otvoreno pitamo gradonačelnika Darka Hrenića da li je preko noći promijenio kriterije o očuvanju okoliša, jer do sada nije poduzeto ništa da se smeće sanira. Iako grad nije vlasnik BBS-a, smatramo da je gradska vlast trebala energičnije nastupati u razgovorima sa stečajnom upraviteljicom i ne dozvoli da se strojevi i oprema odvoze, a da smeće ostane mještanima", stoji u priopćenju.

Novomarofski HDZ smatra da mještani nisu zaslužili hrpe smeća pred svojim dvorištima, poljima i vinogradima, pa traže da se što prije počne sa sanacijom te da nadležne inspekcije poduzmu sve da se smeće što prije zbrine.

Ujedno su najavili da će uskoro organizirati potpisivanje peticije kojom će tražiti hitno saniranje smeća.

Komentari