Novomarofskoj srednjoj školi dodijeljeno 146.800 kuna bespovratnih sredstava

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.07.2015. 14:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu održano je svečano potpisivanje ugovora s korisnicima po pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“, a Srednjoj školi Novi Marof za projekt „Poduzetništvo-moj izbor“ dodijeljeno 146.800 kuna bespovratnih sredstava.

Riječ je o programu iz Operativnog programa razvoja ljudskih potencijala, a njegov je nositelj bilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, uz suradnju i podršku Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje čiji je cilj da se stvori konkurentnije poduzetništvo kroz edukaciju i obrazovanje u raznim segmentima. Financira se iz europskog fonda, a ukupno je bilo 450 prijavljenih od kojih su izabrana 83 najbolje ocijenjena projekta, među kojima su i dva projekta srednjih škola iz Varaždinske županije.

Tako je  među potpisnicima ugovora s ministarstvom bila i Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof kojoj je dodijeljeno 146.800 kuna za projekt „Poduzetništvo – moj izbor“ kojim će se osnovati Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu, promovirati poduzetništvo te krenuti sa izravnim subvencioniranjem obrtničkih zanimanja, a sve to u trajanju od 9 mjeseci.

-Drago mi je i ponosna sam što je našoj školi odobren ovaj projekt koji će usmjeriti daljnje aktivnosti i razvoj škole prema poduzetništvu i povezivanju s obrtnicima te na taj način doprinijeti stvaranju pozitivne poduzetničke klime u našem Gradu -  izjavila je ravnateljica Behin.

Komentari