O „kockastoj majici“ odlučivat će se na lepoglavskim bregima

Objavljeno: 21.06.2011. 10:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Od petka do nedjelje Varaždinska županija ugostit će najbolje hrvatske i mađarske bicikliste na državnom prvenstvu, a pobjednici utrka moći će na svojim kasnijim nastupima nositi majicu državnog prvaka...

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu započet će u petak, utrkom na kronometar, uzduž derivacijskog kanala HE Čakovec, na potezu od Šemovca do Preloga. Oni najmlađi U13, U14 i U15 vozit će samo jednom tu relaciju, kadeti, žene i veterani vozit će 15 kilolmetara, juniori 22,5, a Elite 30 kilometara. Za utrku na kronometar prijavilo se dosad ukupno 234 vozača, od toga 91 mađarski i 143 hrvatskih biciklista.

Drugog dana natjecanja, na rasporedu je cestovna utrka za sve kategorije osim za juniore i seniore. Start i cilj je u Jalkovečkoj ulici. Vozi se na relaciji Varaždin – Nedeljanec – Vidovec – Tužno – Črešnjevo – Beretinec – Poljana – Jalkovec – Varaždin. Dosad je u tim kategorijama prijavljeno 161 vozača, 39 mađarskih i 122 hrvatska.

O državnom prvaku u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji odlučivat će se u nedjelju u lepoglavskom kraju. Start će biti ispred osnovne škole u Lepoglavi, a cilj kod restorana Ivančica u Lepoglavi. Utrka će se voziti u krugovima od 18 kilometara, na relaciji Lepoglava – Kaniža – Dubravec - Žarovnica – Kamenica – Kamenečki Vrhovec - Lepoglava. Ukupno se za prvaka vozi 10 krugova, a svoj dolazak su potvrdili svi najbolji hrvastki biciklisti. Najviše se naravno očekuje od biciklista Loborike, u prvom redu aktualnog državnog prvaka Varaždinca Radoslava Rogine, a tu je i Kristijan Đurasek, još jedan bivši „slogaš“ u Loboriki. Uz njih će voziti i klupske kolege E. Kišerlovski, Kvasina i Miholjević, a dolazak je potvrdio i biciklist Astane Rober Kišerlovski. No, pošto ostatak favorita vozi za ekipu Loborike, teško je za povjerovati da će R. Kišerlovski sam na stazi moći pratiti ritam "loborikaša", sa Radoslavom Roginom na čelu.

Za utrku su oganizatori pripremili kompletnu logistiku, mehaničarske ekipe, vozila pratnje, a u organizaciju je uključeno preko 200 ljudi. Dodjele medalja u petak i subotu, bit će održane u atriju Županijske palače, a u nedjelju u Lepoglavi. Osim toga, petak navečer će biti rezerviran za večer BD Sloga, dok će u subotu sastanak Izvršnog odbora imati Hrvatski biciklistički Savez.


Komentari