Obilježavanje 95 godina Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.11.2012. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Josip Novak

U ponedjeljak  5. studenoga Pučko otvoreno učilište Varaždin obilježava 95 godine od osnivanja Ustanove. Tim povodom u 13 sati u prostorijama Učilišta, Hallerova aleja 1/II Varaždin održat će se prigodan program.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Učilišta, Mirjane Premuž i predstavnika Grada Varaždina, održat će se povijesni sat u sklopu kojeg će profesor povijesti i filozofije Filip Brod ukratko ispričati povijest Učilišta od osnutka do današnjeg dana.

Nakon povijesti vraćamo se u sadašnjost u sklopu koje će Mirela Tomaić, lifecoach, održati prezentaciju „Učinkovito učenje“. Na kraju programa bit će otvorena izložba radova polaznica „Radionica tradicijskih i kreativnih vještina“ sufinancirana od Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru projekta "Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta" za koje je Učilište dobilo potporu po natječaju objavljenom u okvir u programa "Poduzetnički impuls" za 2012. godinu.

Svi zainteresirani moći će u 15 sati sudjelovati u kreativnoj radionici – salvetna tehnika.

Izložba radova polaznika „Radionica tradicijskih i kreativnih vještina“ bit će otvorena  od 6. do 9. studenog u prostorijama Učilišta u vremenu od 10 – 19 sati.

Iz Pučkog otvorenog učilišta pozivaju građane da dođu i pogledaju kako se može kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme i kako se od „običnih“ stvari mogu napraviti mala umjetnička dijela.

Komentari