Obilježavanje Dječjeg tjedna nastavlja se susretom u Gradskoj vijećnici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 08.10.2013. 18:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Članovi Dječjeg gradskog vijeća će se u srijedu, 9. listopada u varaždinskoj Gradskoj vijećnici sastati s gradonačelnikom Goranom Habušom, njegovim zamjenikom Vjeranom Radelićem, predsjednikom Gradskog vijeća Josipom Hehetom i privremenom pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ružicom Radelić.

Susret s gradskim čelnicima jedna je od aktivnosti Društva Naša djeca u sklopu Dječjeg tjedna, a uz 14 malih članova Dječjeg gradskog vijeća, sastanku će prisustvovati i 7 voditelja Dječjeg foruma, dvoje savjetnika i ravnateljica Društva Naša djeca.

Inače, Društvo naša djeca od 7. do 13. listopada raznim aktivnostima obilježava Dječji tjedan. Moto Dječjeg tjedna je "Ljubav djeci prije svega", a poruka koja se upućuje glasi: "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!".

Uz dosadašnje aktivnosti, kao što su svečanost djece predškolske dobi uz Međunarodni dječji dan i posjet volontera odjelima pedijatrije i dječje kirurgije varaždinske Opće bolnice, obilježavanje Dječjeg tjedna nastavlja se u srijedu, 9. listopada, prema sljedećem programu:
- 9:00 i 10:00 sati – DND program "Zabavni autoportret" u izvođenju Obiteljskog centra za učenike osnovnih škola
- 11:00 sati - Posjet delegacije članova DGV gradonačelniku – iznošenje mišljenja i prijedloga za poboljšanje uvjeta za djecu u gradu – "Ormarići u školama"
- 12:00 sati - Javni skup djece i članova DND na Korzu – Dječji forumi iznose opažanja i prijedloge za poboljšanje uvjeta za djecu
- 13:00 sati – Pomoć djeci Sirije - Društvo Naša djeca – susret forumaša i dr.Aweja Ghassana
- 19:00 sati – DND – "Zumba za sve"

Četvrtak, 10. listopada:
- 9:00, 10:00 i 11:00 sati - DND program "Zabavni autoportret" u izvođenju Obiteljskog centra za učenike osnovnih škola

Petak, 11. listopada:
- Dječji festival "Djeca pjevaju" u Mariboru
- 11:00 sati – DND - obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica

Subota, 12. listopada:
- 10:00 sati – Društvo Naša djeca Varaždin - Edukacija za volontere u akciji "Za osmijeh djeteta u bolnici"

Društvo Naša djeca Varaždin u ovoj se Europskoj godini čitanja uključilo u kampanju "Čitaj mi" svakodnevnim čitanjem priče djeci u igraonici i predškoli.

Komentari