Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja ove subote u Varaždinu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.10.2013. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Udruga za zaštitu životinja Spas će u subotu, 5. listopada u Varaždinu obilježiti Svjetski dan zaštite životinja.

Obilježavanje, koje udruga organizira u suradnji s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom, održat će se na Franjevačkom trgu, ispred Varteksove robne kuće od 9 do 12 sati, na štandu Udruge Spas.

Cilj obilježavanja ovog dana jest veselo druženje i skretanje pozornosti na prava životinja i potrebu njihove zaštite, ističu iz udruge, te napominju kako će ovo biti izvrsna prilika i za edukaciju djece kako o pravima životinja tako i o životinjama u zajednici, naročito stoga što se očekuje i dolazak gorske službe spašavanja s njihovim psom, predstavnika policije s njihovim službenim psom i predstavnika Udruge psi vodiči.

Kako bi sve dobilo potrebnu širinu, najavljen je dolazak i drugih životinja, pa se tako očekuje dolazak prošlogodišnje zvijezde "1. Špancira kućnih ljubimaca" magarice Suzy i to u društvu magarčića, ponija i, ako vremenski uvjeti to dozvole, dolazak poneke egzotične životinje.

Iz Udruge Spas pozivaju sve građane da im se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja i pomognu svim životinjama koje nas okružuju.

Također napominju kako je udruga pokrenula i niz aktivnosti u školama diljem županije s ciljem edukacije djece, što je izuzetno dobro prihvaćeno te su se mnoge škole uključile u razne projekte vezane uz pomoć napuštenim životinjama.

U subotu će najmlađe Varaždince na štandu Udruge Spas čekati mala slatka iznenađenja, kao i slasne poslastice za sve psiće koji će došetati sa svojim vlasnicima.

Komentari